Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

První zimní setkání ve Sluneční zátoce bylo ve znamení příjemného překvapení. Účastníci byli seznámeni s výsledky bádání k tajúplnému povídání.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "První zimní setkání ve Sluneční zátoce bylo ve znamení příjemného překvapení. Účastníci byli seznámeni s výsledky bádání k tajúplnému povídání."— Transkript prezentace:

1

2

3

4

5

6 První zimní setkání ve Sluneční zátoce bylo ve znamení příjemného překvapení. Účastníci byli seznámeni s výsledky bádání k tajúplnému povídání JF o Rozsvíceném čaji, který se udál ještě za působení spisovatele u firmy Stein v Praze. Tehdy byl JF majitelem firmy poslán k doručení obálky se vzorky tiskovin na Letnou k Pilgramům, o kterých se vědělo, že provozují spiritismus. Po zazvonění byl vtažen do bytu a bylo mu nařízeno, aby si nalil „rozsvícený vařený čaj“ a řádně si jej osladil. Bylo mu vyhrožováno dlouhým nožem a tak využil JF nestřeženého okamžiku a podařilo se mu od Pilgramů za usilovného pronásledování utéci. Po létech tento zážitek často vyprávěl večer na letních táborech. Bylo to vyprávění napínavé a strašidelné.

7 Na setkání se též vařil pravý rozsvícený čaj podle původní receptury. Byly též ukázány relikvie – dlouhý nůž, kterým JF bylo vyhrožováno a hrnek ve kterém se čaj pil (dochoval se už rozbitý). Bylo konstatováno, že rozsvícený čaj se podařilo po letech uvařit v originální kvalitě.

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24 Součástí zimního setkání byl též výšlap na protější stráň s výhledem na Sluneční zátoku. Dále putování po stopách JF podél řeky Sázavy a to Zvonečková louka, Rejžák, Státní písárny, Rodrigova skála a Zlatonosný (Koutecký) potok. Setkání bylo ukončeno ve 14,14 hodin.

25


Stáhnout ppt "První zimní setkání ve Sluneční zátoce bylo ve znamení příjemného překvapení. Účastníci byli seznámeni s výsledky bádání k tajúplnému povídání."

Podobné prezentace


Reklamy Google