Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELII – 7.4.1 SESTAVOVÁNÍ.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELII – 7.4.1 SESTAVOVÁNÍ."— Transkript prezentace:

1 Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELII – 7.4.1 SESTAVOVÁNÍ OBVODŮ SE ZOBRAZOVACÍMI JEDNOTKAMI - I. Obor:Elektrikář slaboproud Ročník:2. Vypracoval:Bc. Svatopluk Bradáč

2 Zobrazovací jednotka Označení jednotlivých segmentů Zapojením kombinací jednotlivých segmentů je možnost zobrazit čísla 0 – 9, případně některé znaky a několik písmen. Existují speciální zobrazovací jednotky, zvané znakovky, slouží k zobrazení textu.

3 Sedmisegmentové zobrazovací jednotky (sedmisegmentovky) se dělí do dvou skupin: se společnou anodou – na anody se přivádí +Ucc se společnou katodou – na katody se přivádí GND Pro konkrétní zobrazovač je vhodné vyhledat parametry a typ zapojení v katalogu případně na Internetu.

4 Blokové schéma zapojení

5 Schéma zapojení

6 Děkuji Vám za pozornost Bc. Svatopluk Bradáč Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Střední průmyslová škola Uherský Brod, 2009


Stáhnout ppt "Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELII – 7.4.1 SESTAVOVÁNÍ."

Podobné prezentace


Reklamy Google