Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELII-7.1.1 SESTAVOVÁNÍ.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELII-7.1.1 SESTAVOVÁNÍ."— Transkript prezentace:

1 Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELII-7.1.1 SESTAVOVÁNÍ OBVODŮ S ANALOGOVÝMI IO - I S ANALOGOVÝMI IO - I Obor:Elektrikář slaboproud Ročník:2. Vypracoval:Bc. Svatopluk Bradáč

2 Nízkofrekvenční zesilovač S LM386

3 Elektrické schéma zapojení

4 Popis činnosti Nízkofrekvenční signál přichází přes potenciometr P1 na řízení hlasitosti a vazební kondenzátor C1 do integrovaného obvodu IO 1 typu LM386, který je malý výkonový nf zesilovač. Je zapojen nejjednodušším způsobem dle doporučení výrobce. Invertující vstup zesilovače je blokován pro střídavý proud kondenzátorem C2. Zesílené napětí se vede přes kondenzátor C5 do reproduktoru. Kondenzátory C3 a C4 blokují napájecí napětí pro střídavý proud, aby se přijímač nerozkmitával při napájení z měkkého zdroje (např z baterie). Rádio má malou spotřebu proudu, lze ho napájet ze síťového zdroje = 9V/02A, nebo ze dvou plochých baterií.

5 Správná napětí na vývodech LM386 Na výstupu (vývod 5) má být stejnosměrné napětí přibližně rovné polovině napájecího napětí. Na vstupech (vývody 2 a 3) má být jen několik setin voltu. Na obou vývodech Gain má být přibližně 1,3V. Na vývodu Bypass má být napětí o málo větší, než polovina napájecího napětí.

6 Děkuji Vám za pozornost Bc. Svatopluk Bradáč Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Střední průmyslová škola Uherský Brod, 2009


Stáhnout ppt "Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELII-7.1.1 SESTAVOVÁNÍ."

Podobné prezentace


Reklamy Google