Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Planeta Země Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Planeta Země Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními."— Transkript prezentace:

1 Planeta Země Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními jevy a mediálními sítěmi. Datum vytvoření 20. 8. 2012 Ročník 4. ročník osmiletého gymnázia Stručný obsah Zázrak ve vesmíru - Země, Způsob využití Postupně procházíme listy prezentace až na stranu 6. Žáci samostatně odpovídají. Správnost odpovědí zhodnotí vyučující. Potom žáci přistoupí k praktické části výuky. Autor Petr Faron Kód VY_32_INOVACE_38_EFAR09

2 Zrození Země http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:The_Earth_seen_from_Apollo_17.jpg Vytvoř si představu o fázích zrodu naší planety: 1)Žhavé plyny 2)Vytváření zemského jádra 3)Vznik zemské kůry – sopečná činnost 4)Utváření atmosféry a přítomnost vody na zemi 5)Pohyby zemských desek, utváření kontinentů a oceánů Učitel žáky motivuje například ukázkami obrazového materiálu, dokumenty podle vlastního výběru, provázenými vysvětlujícími komentáři, vede s žáky dialog – žáci přispívají vlastními vědomostmi a poznatky k tématu. Výstupem je samostatná výtvarná práce vybraného námětu.

3 Život Země Vytvoř výtvarnou představu o výskytu živého organismu na Zemi, o jeho vývoji přes nespočetné množství forem, v neustálé snaze přizpůsobovat se změnám a přežít jak ve vodě, na souši tak i ve vzduchu. Učitel žáky motivuje například ukázkami obrazového materiálu, dokumenty podle vlastního výběru, provázenými vysvětlujícími komentáři, vede s žáky dialog – žáci přispívají vlastními vědomostmi a poznatky k tématu. Výstupem je samostatná výtvarná práce vybraného námětu.

4 Vztah člověka k rodné planetě Popiš způsoby vlivu lidské činnosti na přírodu. Urči, které ovlivňují přírodu pozitivně a ty které mají negativní dopad. Najdi nejvýznamnější jevy a charakterizuj je způsobem oslavujícím, polemizujícím či kritizujícím. Příklady hledej například ve vztahu příroda – architektura a projekty civilizace, vývoj technologií, životní potřeby a životní styl, konflikty mezi národy. Učitel žáky motivuje například ukázkami obrazového materiálu, dokumenty podle vlastního výběru, provázenými vysvětlujícími komentáři, vede s žáky dialog – žáci přispívají vlastními vědomostmi a poznatky k tématu. Výstupem je samostatná výtvarná práce vybraného námětu.

5 Osídlování jiné planety lidmi Vytvoř si vlastní výtvarnou představu možné reality. Sděl svoji úvahu o možných příčinách takových alternativních řešení. Vyhledej již dnes navržené a některé i realizované projekty Učitel žáky motivuje například ukázkami obrazového materiálu, dokumenty podle vlastního výběru, provázenými vysvětlujícími komentáři, vede s žáky dialog – žáci přispívají vlastními vědomostmi a poznatky k tématu. Výstupem je samostatná výtvarná práce vybraného námětu. http://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%BDivot_na_Marsu

6 Poselství ze Země mimozemským civilizacím http://cs.wikipedia.org/wiki/Kruhy_v_obil%C3%AD Vytvoř vlastní návrh takového poselství. Učitel žáky motivuje například ukázkami obrazového materiálu, dokumenty podle vlastního výběru, provázenými vysvětlujícími komentáři, vede s žáky dialog – žáci přispívají vlastními vědomostmi a poznatky k tématu.


Stáhnout ppt "Planeta Země Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními."

Podobné prezentace


Reklamy Google