Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_52_INOVACE_PŘ.9.31 –JAK VZNIKL SVĚT– pracovní list

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_52_INOVACE_PŘ.9.31 –JAK VZNIKL SVĚT– pracovní list"— Transkript prezentace:

1 VY_52_INOVACE_PŘ.9.31 –JAK VZNIKL SVĚT– pracovní list
Název šablony Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Název VM 9. ročník- Člověk a příroda- Přírodopis- Jak vznikl svět Autor VM Gabriela Nápravníková Období vytvoření VM Září 2012 Anotace Výukový materiál je určen pro žáky 9. ročníku učební předmětu Přírodopis. Formou pracovního listu si žáci zopakují získané vědomosti z tématického okruhu.

2 JAK VZNIKL SVĚT- PRACOVNÍ LIST
1. Co víš o vesmíru? 2. Popiš vznik Sluneční soustavy. 3. Vyjmenuj planety Sluneční soustavy, alespoň některé z nich podrobněji charakterizuj. 4.Vzdálenost mezi Sluncem a Zemí se nazývá …………… ………… Vyhledej v encyklopedii její velikost. 5. Jaká je vzdálenost Měsíce od Země?

3 JAK VZNIKL SVĚT- PRACOVNÍ LIST(SPRÁVNÉ ODPOVĚDI)
1. Vesmír- velký třesk( big bang) Slunce, Měsíc, planety, hvězdy,…….. 2. Vznik a vývoj sluneční soustavy začal před cca 4,55 až 4,56 miliardami let smršťováním molekulárního mračna. Většina hmoty se soustředila v jeho centru, ze zbytku vznikly planety, planetky a další tělesa. 3. Planety- Merkur, Venuše, Země, Mars, Jupiter, Saturn, Uran, Neptun Merkur- nejbližší, nejmenší planeta - povrch tvoří krátery a rozsáhlé lávové výlevy Venuše- druhá planeta od Země - pojmenovaná po římské bohyni lásky a krásy Venuši

4


Stáhnout ppt "VY_52_INOVACE_PŘ.9.31 –JAK VZNIKL SVĚT– pracovní list"

Podobné prezentace


Reklamy Google