Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Adopce na dálku. Mnozí z nás často mívají pocit, že pomoc jednoho nic nezmůže. Není tomu tak. Pomoc každého jednotlivce je důležitá.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Adopce na dálku. Mnozí z nás často mívají pocit, že pomoc jednoho nic nezmůže. Není tomu tak. Pomoc každého jednotlivce je důležitá."— Transkript prezentace:

1 Adopce na dálku

2 http://www.humanisti.cz/ Mnozí z nás často mívají pocit, že pomoc jednoho nic nezmůže. Není tomu tak. Pomoc každého jednotlivce je důležitá a prospěšná. Příkladem může být třeba Aminata, které projekt adopce změnil život a otevřel ji nové možnosti.

3 Co to je? Občanské sdružení Centrum Dialog založili v roce 1998 členové mezinárodního Humanistického hnutí. V současné době však působí samostatně a nezávisle. Hlavními cíly centra jsou především projekty rozvojové spolupráce a výchovy a ochrana lidských práv. Mezi aktivity však patří i další kulturně-společenské projekty přispívající k rozvoji občanské společnosti. Centrum Dialog sdružuje lidi nejrůznějších kultur, vyznání, původu a věkových kategorií, kteří si přejí vytvořit lidštější svět - svět bez násilí, utrpení a diskriminace. Spojuje ty, kteří si uvědomují, že problémy dnešního světa v jeho nejrůznějších částech se dotýkají nás všech a že záleží na každém z nás, jak bude vypadat budoucnost.

4 Projekty Projekty v oblasti vzdělání (Afrika) Zdravotní projekty (Afrika) Kurzy řemesel a zemědělské projekty (Afrika) Další menší projekty (Afrika) Projekty v Česku

5 Projekty v oblasti vzdělání Téma dostupnosti vzdělání je nedílnou součástí Kampaně lidské podpory. Na některých místech, kde začaly fungovat kurzy alfabetizace, se objevila potřeba trvalejšího a komplexnějšího řešení. Místní skupiny dobrovolníků na tuto potřebu reagovaly nejdříve navázáním spolupráce s již existujícími školami, jejich vyučujícími a rodiči žáků. Tyto školy dnes často přijímají zdarma určité procento sirotků a dětí z velmi chudých rodin, které by si hrazení školného nemohly dovolit.

6 Zdravotní projekty Zdravotní centra provozují dobrovolníci, kteří si uvědomují důležitost problému nedostatku zdravotních služeb v místě jejich bydliště. Do ambulance pravidelně dochází lékař, popřípadě student vyšších ročníků medicíny. Na některých místech je lékařů více, aby mohli do kliniky docházet v časech, kdy nejsou zrovna v nemocnici, či na jiné klinice. Jsou placeni z jiných výdělečných projektů fungujících v rámci Kampaně lidské podpory na místě, či pracují bez nároku na honorář.

7 Kurzy řemesel a zemědělské projekty Řemeslné kurzy jsou pořádané především pro mladé lidi, kteří dokončili základní a často i středoškolské vzdělání, ale neumí žádné řemeslo a nemají možnost sehnat žádnou práci. Jde o profesní kvalifikaci – například kurzy šití a krejčovství, výroba tradičních afrických předmětů a suvenýrů, kurzy mechaniků a podobně. Cílem těchto projektů je dát mladým lidem šanci najít uplatnění.

8 Další projekty Každá čtvrť, či vesnice, vyžaduje různé aktivity, které jsou zaměřené na konkrétní problémy, se kterými se lidé v daném místě potýkají. Proto kromě již zmíněných projektů, které jsou potřeba téměř všude, existují také projekty, které jsou specifické pro různé oblasti. Mezi tyto patří úklid čtvrtí v místech, kde tuto službu nezajišťuje stát (např. venkovské oblasti či slumy), centra naděje pro děti ulice, kde je výskyt této skupiny dětí velký (např. městské slumy), projekty založené na mikropůjčkách a podobně.

9 Projekty v Česku Kurzy pro dobrovolníky Výstavy fotografií Benefiční akce Besedy pro veřejnost Přednášky ve školách – „Afrika trochu jinak“ Daruj Úsměv


Stáhnout ppt "Adopce na dálku. Mnozí z nás často mívají pocit, že pomoc jednoho nic nezmůže. Není tomu tak. Pomoc každého jednotlivce je důležitá."

Podobné prezentace


Reklamy Google