Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Školní řád. Žáci mají právo na ochranu před fyzickým a psychickým násilím a nedbalým zacházením na svobodu ve výběru kamarádů na volný čas a přiměřený.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Školní řád. Žáci mají právo na ochranu před fyzickým a psychickým násilím a nedbalým zacházením na svobodu ve výběru kamarádů na volný čas a přiměřený."— Transkript prezentace:

1 Školní řád

2 Žáci mají právo na ochranu před fyzickým a psychickým násilím a nedbalým zacházením na svobodu ve výběru kamarádů na volný čas a přiměřený odpočinek a oddechovou činnost odpovídající jeho věku na ochranu před návykovými látkami, které ohrožují jeho tělesný a duševní vývoj v případě nejasností v učivu požádat o pomoc vyučujícího jestliže se žák cítí z jakéhokoliv důvodu v tísni, má problémy apod.,může požádat o pomoc či radu třídního učitele, učitele, výchovného poradce či jinou osobu na rovnoměrné rozvržení písemných zkoušek.

3 Školní docházka Žák chodí do školy pravidelně a včas podle rozvrhu hodin. Nepřítomnost žáka ve škole je třeba omlouvat vždy písemně, prostřednictvím omluvného listu v žákovské knížce. Po příchodu do učebny se žáci připravují na vyučování. V 7:30 jsou všichni žáci ve třídě. Začátek vyučování je v 7:35 hod. Po zvonění sedí všichni žáci v lavicích. O přestávkách je žákům dovoleno se volně pohybovat ve třídě nebo na chodbě v poschodí. Je zakázáno zbytečně se zdržovat na schodišti a na záchodech. Po chodbách a hlavně po schodišti žáci chodí pomalu, neběhají. Během přestávek není žákům dovoleno opustit školní budovu.

4 Jak bychom jsme se měli chovat ve škole Dělat domácí úkoly Učit se do jednotlivých předmětů Měli bychom se respektovat Měli bychom třídit odpad Pomáhat si navzájem Dodržovat školní řád Poslůchat učitele Ve třídě mluví vždy jeden Vždy když dojde učitel do třídy postavíme se Do hodiny by jsme měli chodit včas a když nepřijdeme včas tak se omluvíme Zdravíme učitele O přestávce se chovat slušně na chodbě Na záchodech se musíme chovat slušně

5 Jak bychom se neměli chovat ve škole Neplivat po učitelích Nemlátit se ve škole Neběhat po chodbách Nedávat učitelkám pusu Nesjíždět zábradlí Nepomlůvat se Nejíst v hodinách Nenadávat si Nehrát na mobilu v hodině Nekrást ve škole Nepohazovat odpadky po škole Neničit majetek školy

6 Jak bychom se měli chovat venku Nepohazovat odpadky Zdravit lidi Neničit předměty okolí Nemluvit vulgárně Nechovat se hlučně Neužívat návykové látky Nekrást (nečórovat) cizí majetek Nebrat si nic od cizích lidí Neničit přírodu

7 KONEC


Stáhnout ppt "Školní řád. Žáci mají právo na ochranu před fyzickým a psychickým násilím a nedbalým zacházením na svobodu ve výběru kamarádů na volný čas a přiměřený."

Podobné prezentace


Reklamy Google