Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Na pivo s Karlem Velikým Netradiční dějepisná soutěž pro Prahu a Střední Čechy.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Na pivo s Karlem Velikým Netradiční dějepisná soutěž pro Prahu a Střední Čechy."— Transkript prezentace:

1 Na pivo s Karlem Velikým Netradiční dějepisná soutěž pro Prahu a Střední Čechy

2 Cíle Již 5 let Karlínské gymnázium pořádá historickou soutěž, jejímž hlavním cílem je ukázat, že historie nejsou jen velcí muži a slavné události, ale že i obyčejný člověk měl v historii své místo. Již Jan Ámos Komenský zdůrazňoval názornost a v my jsme na jeho myšlenku navázali.

3 Divadlo veškerenstva věcí Školy, které se chtějí zapojit do soutěže, mají za úkol vybrat si postavu „obyčejného člověka“, kterého zasadí do dějinných souvislostí. Jak se s tímto úkolem poperou, je na nich.

4 Fundovaná porota Abychom zaručili vysokou úroveň celé soutěže, zveme do poroty odborníky na slovo vzaté. PhDr. Ivo Pejčoch, Ph.D., PhDr. Jan Kalous, Ph.D., plk. PhDr. Eduard Stehlík, MBA

5 Co říci na závěr? Věříme, že soutěž přináší studentům a studentkám nejen potěšení a zábavu, ale že si odnášejí i cenné poznatky, ať už při přípravě vlastního vystoupení či při zhlédnutí ostatních týmů

6 UKÁZKA NĚKOLIKA VYSTOUPENÍ

7 Politický proces – Karlínské gymnázium

8 Jak se žilo ve starém Římě – Gymnázium Na Vítězné pláni

9 Život četníka – Gymnázium Čelákovice

10 Historie bolí – Gymnázium Jana Keplera


Stáhnout ppt "Na pivo s Karlem Velikým Netradiční dějepisná soutěž pro Prahu a Střední Čechy."

Podobné prezentace


Reklamy Google