Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZLATÝ PARTNER PARTNEŘI Děkujeme -Fondu pro neziskové organizace NROS - všem, kdo podpořili konferenci a realizaci knihy - hostkám a hostům konference.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZLATÝ PARTNER PARTNEŘI Děkujeme -Fondu pro neziskové organizace NROS - všem, kdo podpořili konferenci a realizaci knihy - hostkám a hostům konference."— Transkript prezentace:

1

2

3 ZLATÝ PARTNER PARTNEŘI

4 Děkujeme -Fondu pro neziskové organizace NROS - všem, kdo podpořili konferenci a realizaci knihy - hostkám a hostům konference - členkám pracovních skupin - ženám v rozhodovacích pozicích, které nám poskytly hloubkové rozhovory - ženám, které se účastnily dotazníkového šetření a hlavně těm 348, které dotazník dokončily -Vám, za to, že se zajímáte o toto téma

5 Rodinné zázemí žen v rozhodovacích pozicích-realizace v Jihomoravském kraji, Libereckém kraji a hl.m. Praze, (duben 2015- březen 2016). Projekt, který měl ověřit: Je rodina bariérou na profesní dráze ženy? Existují vnitřní bariéry dané výchovou či rodinnými vzory? Jaké jsou vnější překážky při budování kariéry žen?

6

7

8

9 V rámci hloubkových rozhovorů- se jako nejdůležitější jeví podpora partnera, oceňování práce a tématu práce ženy, otevřenost a respekt v rodině tak, aby byly uspokojeny potřeby všech členů.

10 Největší stereotyp: Postoj, že péče o děti a rodinu je problém ženy...

11 Nové výzvy? Rodinné zázemí mužů

12 Model rodinného zázemí, které podporuje profesní růst žen: Podporující partner/bez partnera Pomocná osoba s péčí o domácnost a děti Ženy částečně pracují/udržují kontakt s veřejným životem/zaměstnavatelem i během rodičovské dovolené Vědí, co chtějí a dokáží svá přání a potřeby komunikovat se svým okolím, rodinou i širší rodinou.

13

14 Mgr. Michaela Marksová ministryně práce a sociálních věcí

15

16 Siri Ellen Sletner velvyslankyně Norského království

17

18

19 ZLATÝ PARTNER PARTNEŘI

20 Panelová diskuze Podpora profesního růstu žen ze strany zaměstnavatelů a služeb, příklady dobré praxe Mgr. Ilona Sovová, Technická univerzita v Liberci, tajemnice Mgr. Jana Benešová, Ph.D., Centrum Kašpar, genderová specialistka Mgr. Kateřina Látalová, Edenred CZ, ředitelka pro právní a veřejné vztahy Ing. Jiřina Žižková, ADP Employer Services ČR moderuje: Petra Kubálková

21 Panelová diskuze Vnitřní aspekty motivace k profesnímu růstu žen, kulturní stereotypy, výchova, osobní nastavení – jak nás ovlivňují, můžeme je změnit? Ing. Andrea Kroupová, Preciosa, ředitelka marketingu Ing. Pavlína Zítková, vydavatelství Economia, redaktorka doc. MUDr. Petra Tesařová, CSc., Onkologická klinika VFN v Praze, lékařka Tereza Marie Dočkalová, Coaching World, CEO, koučka moderuje: Petra Kubálková

22 Panelová diskuze Odraz profesního života ženy v rodině: rodiče, partneři a děti a jejich role na budování kariéry ženy Ing. Lenka Šťastná, Asociace úspěšných žen, Business and Professional Women, prezidentka Mgr. Václav Šneberger, psycholog, v současné době na RD PhDr. Lucie Dobešová, psycholožka, lektorka komunikačních seminářů Zkušeností k respektování, Koventina moderuje: Petra Kubálková

23 www.prostorprorodinu.cz


Stáhnout ppt "ZLATÝ PARTNER PARTNEŘI Děkujeme -Fondu pro neziskové organizace NROS - všem, kdo podpořili konferenci a realizaci knihy - hostkám a hostům konference."

Podobné prezentace


Reklamy Google