Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Citigroup soutěž o nejlepší firmu s rovnými příležitostmi pro ženy a muže v ČR Bc. Jitka Kolářová, Gender Studies o.p.s.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Citigroup soutěž o nejlepší firmu s rovnými příležitostmi pro ženy a muže v ČR Bc. Jitka Kolářová, Gender Studies o.p.s."— Transkript prezentace:

1 Citigroup soutěž o nejlepší firmu s rovnými příležitostmi pro ženy a muže v ČR Bc. Jitka Kolářová, Gender Studies o.p.s.

2 Cíle a význam Soutěže propagovat rovné příležitosti žen a mužů v ČR ocenit firmy, které politiku rovných příležitostí prosazují pomoci rozvíjet programy na podporu rovných příležitostí a jejich pozitivní vnímání ze strany zaměstnanců i zaměstnavatelů mnohé firmy se tak vůbec poprvé setkávají s některými pojmy týkajícími se flexibilní pracovní doby, kariérního postupu žen či forem podpory slaďování rodinného/osobního a pracovního života žen a mužů.

3 O Soutěži od roku 2004 vyhlašována Gender Studies o.p.s. s dalšími partnery (aktuálně Citigroup Foundation) téma 2. ročníku (2006): slaďování osobního/rodinného a pracovního života např. flexibilní pracovní doba, práce z domova, zkrácený úvazek, sdílení pracovního místa, podpora zařízení péče o děti, programy na podporu profesního růstu, pracovní kontakt s pracovníkem/-icí na rodičovské dovolené apod.

4 Průběh soutěže Přihlášky – dotazník Vyhodnocení odbornou porotou Zpětná vazba a konzultace pro zúčastněné firmy Ocenění pro vítěze Prestiž – „social label“

5 Vítězové soutěže v roce 2006 1. místo: AIR PRODUCTS s.r.o. 2. místo: IBM ČR a Microsoft ČR 3. místo: Citibank a.s. Speciální cena Gender Studies za nábor respektující rovné příležitosti nejen žen a mužů: IBM ČR

6 O Gender Studies o.p.s. nevládní nezisková organizace informační, konzultační a vzdělávací centrum v otázkách vztahů mužů a žen a jejich postavení ve společnosti Poskytujeme: konzultace v oblasti slaďování rodinného a pracovního života, postavení žen a mužů na trhu práce a oblasti rovných příležitostí pro ženy a muže informační servis pro genderovou problematiku: slaďování rodinného a pracovního života, postavení žen v řídících pozicích, vzdělávání v oblasti rovných příležitostí pro ženy a muže, účast žen v rozhodovacích procesech a politice vydávání a distribuce zpravodaje Rovné příležitosti do firem knihovnické a informační služby: největší knihovna zaměřená na genderovou tématiku a rovné příležitosti pro ženy a muže ve střední Evropě (6 tisíc titulů) přednášky, školení a semináře na téma rovné příležitosti pro ženy a muže (trh práce, politika, ICT apod.)

7 Děkuji za pozornost. Bc. Jitka Kolářová E-mail: jitka.kolarova@genderstudies.cz


Stáhnout ppt "Citigroup soutěž o nejlepší firmu s rovnými příležitostmi pro ženy a muže v ČR Bc. Jitka Kolářová, Gender Studies o.p.s."

Podobné prezentace


Reklamy Google