Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Ing. Jiří Trefilík Název prezentace (DUMu): 18. Výrobní výkres a jeho náležitosti Název sady: Technická dokumentace.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Ing. Jiří Trefilík Název prezentace (DUMu): 18. Výrobní výkres a jeho náležitosti Název sady: Technická dokumentace."— Transkript prezentace:

1 Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Ing. Jiří Trefilík Název prezentace (DUMu): 18. Výrobní výkres a jeho náležitosti Název sady: Technická dokumentace pro 1. ročník Číslo projektu: CZ.1.07./1.5.00/34.0727 Datum vzniku: 29.10.2012 Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR.

2 Anotace Záměrem této sady výukových materiálů s názvem „ Náležitosti výrobního výkresu “ je ukázat žákům, kteří se v této oblasti vzdělávají, jak postupovat při zhotovení kompletní výrobní dokumentace. Jednotlivé DUMy (prezentace) v této sadě popíší postupně tematické oblasti, které jsou probírány v předmětu Technické kreslení na naší SŠ. Konkrétně tato prezentace je zaměřena na úplnost výkresu. 2

3 3 Strojnický výkres musí být přehledný, jasný a srozumitelný. Má obsahovat přehledně geometrick é tvar y v patřičném počtu pohledů s využitím případných řezů a detailů částí. Zásadou je vyrobitelnost součásti dle daného výkresu. Výkres musí obsahovat veškeré délkové a úhlové rozměry bez zbytečného dopočítávání údajů včetně udaných tolerancí a úchylek tvaru. Musí obsahovat údaje o opracování a tepelném a povrchovém zpracování. Obsahuje rohové razítko a případně další tabulky při výrobě ozubení. Výkres sestavy obsahuje kusovník.

4 Výkres sestavy 4

5 Kusovník 5

6 Pokračování kusovníku 6

7 Výrobní výkres hřídele 7

8 Výrobní výkres víčka 8

9 9

10 Doplňkové razítko pro výrobu ozubení 10

11 Rohové razítko 11

12 Rohové razítko SŠ 12

13 Kontrolní otázky 1. Jaké jsou požadavky na strojnický výkres ? 2. Co je to kusovník ? 3. Jaké jsou doplňkové údaje při výrobě ozubení ? 4. Jaký je účel rohového razítka ? 13

14 14


Stáhnout ppt "Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Ing. Jiří Trefilík Název prezentace (DUMu): 18. Výrobní výkres a jeho náležitosti Název sady: Technická dokumentace."

Podobné prezentace


Reklamy Google