Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VENUŠE. Umístění ve sluneční soustavě Jak je Venuše veliká? Venuše je planeta, co do velikosti a hrubé skladby velmi podobná Zemi; někdy se proto nazývá.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VENUŠE. Umístění ve sluneční soustavě Jak je Venuše veliká? Venuše je planeta, co do velikosti a hrubé skladby velmi podobná Zemi; někdy se proto nazývá."— Transkript prezentace:

1 VENUŠE

2 Umístění ve sluneční soustavě

3 Jak je Venuše veliká? Venuše je planeta, co do velikosti a hrubé skladby velmi podobná Zemi; někdy se proto nazývá „sesterskou planetou“ Země. Rovníkový průměr: 12 102 km

4 Jakou má barvu? Povrch Venuše je přibližně z 80 % tvořen lávovými planinami, které ovšem kvůli husté atmosféře nejdou vidět. Povrch Venuše je přibližně z 80 % tvořen lávovými planinami, které ovšem kvůli husté atmosféře nejdou vidět. Venuše má oranžovo červenou barvu, ale z pohledu ze země je modrá Venuše má oranžovo červenou barvu, ale z pohledu ze země je modrá

5 Stavba Venuše Venuše se nejspíše skládá z jádra, pláště a pevné kůry. Venuše se nejspíše skládá z jádra, pláště a pevné kůry.

6 Její složení Vnitřek Venuše je pravděpodobně velmi podobný pozemskému jádru, a je tedy tvořen částečně tekutým železným jádrem o průměru 6 000 km, obklopeným roztaveným kamenným pláštěm. Vnitřek Venuše je pravděpodobně velmi podobný pozemskému jádru, a je tedy tvořen částečně tekutým železným jádrem o průměru 6 000 km, obklopeným roztaveným kamenným pláštěm.

7 Čím je Venuše výjimečná Jedná se o jedinou planetu sluneční soustavy, která je pojmenována po ženě. Je pojmenovaná po římské bohyni lásky a krásy Venuši. Jedná se o jedinou planetu sluneční soustavy, která je pojmenována po ženě. Je pojmenovaná po římské bohyni lásky a krásy Venuši. Lze ji ze Země vidět jen před svítáním nebo po soumraku. Proto je Venuše někdy označována jako „jitřenka“ či „večernice“ Lze ji ze Země vidět jen před svítáním nebo po soumraku. Proto je Venuše někdy označována jako „jitřenka“ či „večernice“

8 Zajímavosti Jeden den na Venuši trvá déle než jeden rok na Venuši. Jeden den na Venuši trvá déle než jeden rok na Venuši. Venuše je jedna z mála planet která se otáčí na opačnou stranu. Venuše je jedna z mála planet která se otáčí na opačnou stranu.

9 vypracovala Miriam Motyčková Miriam Motyčková Čerpala jsem z Wikipedie-Venuše Čerpala jsem z Wikipedie-Venuše DĚKUJI ZA DĚKUJI ZA POZORNOST POZORNOST


Stáhnout ppt "VENUŠE. Umístění ve sluneční soustavě Jak je Venuše veliká? Venuše je planeta, co do velikosti a hrubé skladby velmi podobná Zemi; někdy se proto nazývá."

Podobné prezentace


Reklamy Google