Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Cestovní ruch dostupný všem. 1) Rekonstrukce/vybudování odpočívadel, center služeb pro turisty a hygienického zázemí pro pěší, cyklisty a handicapované.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Cestovní ruch dostupný všem. 1) Rekonstrukce/vybudování odpočívadel, center služeb pro turisty a hygienického zázemí pro pěší, cyklisty a handicapované."— Transkript prezentace:

1 Cestovní ruch dostupný všem

2 1) Rekonstrukce/vybudování odpočívadel, center služeb pro turisty a hygienického zázemí pro pěší, cyklisty a handicapované turisty podél pěších tras, naučných stezek, cyklotras a zdrojových tras pro zvýšení návštěvnosti včetně marketingu vytvořených produktů cestovního ruchu.

3 Cestovní ruch dostupný všem výstavba/rekonstrukce odpočívadel podél turistických tras, vč. doprovodné infrastruktury v přímé vazbě na cyklostezky, cyklistické trasy a turistické stezky zvyšující atraktivitu stezek (např. dopravní hřiště, cyklotrial,bikepark pro BMX a horská kola, skatepark pro skateboarding, kolečkovéa in-line brusle apod.) výstavba/rekonstrukce odpočívadel podél turistických tras, vč. doprovodné infrastruktury v přímé vazbě na cyklostezky, cyklistické trasy a turistické stezky zvyšující atraktivitu stezek (např. dopravní hřiště, cyklotrial,bikepark pro BMX a horská kola, skatepark pro skateboarding, kolečkovéa in-line brusle apod.)

4 Cestovní ruch dostupný všem pořízení a umístění informačních stojanů a značek; pořízení a umístění informačních stojanů a značek; vybudování/vybavení/rekonstrukce „centra služeb“ pro turisty (cykloservis,půjčovna sportovních potřeb, turistické informace…); vybudování/vybavení/rekonstrukce „centra služeb“ pro turisty (cykloservis,půjčovna sportovních potřeb, turistické informace…); výstavba sociálního zařízení (WC - min. 1 bezbariérové pevné i mobilní,sprcha) u odpočívadel, u parkovišť pro turistické trasy, u poskytovatelů služeb v okolí turistických tras (občerstvení, restaurace, ubytování); výstavba sociálního zařízení (WC - min. 1 bezbariérové pevné i mobilní,sprcha) u odpočívadel, u parkovišť pro turistické trasy, u poskytovatelů služeb v okolí turistických tras (občerstvení, restaurace, ubytování); dovybavení prostor poskytovatelů služeb v okolí turistických tras (občerstvení, restaurace, ubytování) o dětské koutky, sportoviště, stojany na kola, místa pro odpočinek turistů atd.; dovybavení prostor poskytovatelů služeb v okolí turistických tras (občerstvení, restaurace, ubytování) o dětské koutky, sportoviště, stojany na kola, místa pro odpočinek turistů atd.;

5 Cestovní ruch dostupný všem Marketing (propagace) vytvořeného produktu cestovního ruchu – výdaje na marketing musí tvořit minimálně 10 % a maximálně 20 % celkových uznatelných výdajů akce. Marketing (propagace) vytvořeného produktu cestovního ruchu – výdaje na marketing musí tvořit minimálně 10 % a maximálně 20 % celkových uznatelných výdajů akce.  prezentace projektu formou webu a online propagace, účast na veletrzích a výstavách, inzerce v tisku a tiskových médiích, semináře, propagační akce, soutěže, popř. další schválené správcem programu. Poznámka: marketing (propagace) vytvořeného produktu je povinnou součásti akce. Poznámka: marketing (propagace) vytvořeného produktu je povinnou součásti akce.

6 Cestovní ruch dostupný všem Zpřístupnění atraktivit cestovního ruchu (musí se jednat o atraktivity nadregionálního a regionálního významu, případně atraktivity ležící v blízkosti pěších tras naučných stezek, cyklotras a dálkových mezinárodních cyklotras). Projekty vztahující se k dopravě musí být zaměřené na ochranu životního prostředí a podporu ekologicky šetrných forem cestovního ruchu (rozvoj ekologicky šetrné dopravy v místě atraktivit, doprava do místa atraktivity a doprava v rámci atraktivity). Zpřístupnění atraktivit cestovního ruchu (musí se jednat o atraktivity nadregionálního a regionálního významu, případně atraktivity ležící v blízkosti pěších tras naučných stezek, cyklotras a dálkových mezinárodních cyklotras). Projekty vztahující se k dopravě musí být zaměřené na ochranu životního prostředí a podporu ekologicky šetrných forem cestovního ruchu (rozvoj ekologicky šetrné dopravy v místě atraktivit, doprava do místa atraktivity a doprava v rámci atraktivity).

7 Cestovní ruch dostupný všem zpřístupnění atraktivit cestovního ruchu všem (vybudování nájezdových plošin, schodolezů, výtahů atd.); zpřístupnění atraktivit cestovního ruchu všem (vybudování nájezdových plošin, schodolezů, výtahů atd.); pořízení tzv. „městských kol“ – rozmístění stojanů s koly v centrech měst a poblíž atraktivit cestovního ruchu (možnost půjčení kola na vratnou kauci); pořízení tzv. „městských kol“ – rozmístění stojanů s koly v centrech měst a poblíž atraktivit cestovního ruchu (možnost půjčení kola na vratnou kauci); pořízení prostředků ekologicky šetrné dopravy provozovaných mezi parkovištěm a atraktivitou, v místě atraktivity a do místa atraktivity (cyklo/ski bus, povoz, výletní vláček, mikrobus atd.); alternativní forma dopravy v místě atraktivity (např. lodičky) pořízení prostředků ekologicky šetrné dopravy provozovaných mezi parkovištěm a atraktivitou, v místě atraktivity a do místa atraktivity (cyklo/ski bus, povoz, výletní vláček, mikrobus atd.); alternativní forma dopravy v místě atraktivity (např. lodičky)

8 Cestovní ruch dostupný všem úprava/vybavení prostředků ekologicky šetrné dopravy o prvky umožňující bezpečný a snadný nástup a výstup handicapovaným a cestujícím s kočárky (zvedáky, plošiny, nájezdy apod.); úprava/vybavení prostředků ekologicky šetrné dopravy o prvky umožňující bezpečný a snadný nástup a výstup handicapovaným a cestujícím s kočárky (zvedáky, plošiny, nájezdy apod.); zavedení/zlepšení/vytvoření navigačních a informačních systémů pro zlepšení orientace a informovanosti po/o atraktivitách pro zrakově postižené účastníky cestovního ruchu (sluchové a hmatové expozice, nápisy a popisy v Braillovu písmu apod.); zavedení/zlepšení/vytvoření navigačních a informačních systémů pro zlepšení orientace a informovanosti po/o atraktivitách pro zrakově postižené účastníky cestovního ruchu (sluchové a hmatové expozice, nápisy a popisy v Braillovu písmu apod.);

9 Cestovní ruch dostupný všem zavedení/zlepšení/vytvoření navigačních a informačních systémů pro zlepšení orientace a informovanosti pro sluchově postižené účastníky cestovního ruchu: vytvoření systému, který usnadní pohyb sluchově postižených osob po atraktivitách cestovního ruchu, a který zkvalitní jejich zážitek z návštěvy dané atraktivity (grafické popisy expozic, atd.). zavedení/zlepšení/vytvoření navigačních a informačních systémů pro zlepšení orientace a informovanosti pro sluchově postižené účastníky cestovního ruchu: vytvoření systému, který usnadní pohyb sluchově postižených osob po atraktivitách cestovního ruchu, a který zkvalitní jejich zážitek z návštěvy dané atraktivity (grafické popisy expozic, atd.). Vytvoření systému, který usnadní pohyb ZTP osob po atraktivitách cestovního ruchu, a který zkvalitní jejich zážitek z návštěvy dané atraktivity Vytvoření systému, který usnadní pohyb ZTP osob po atraktivitách cestovního ruchu, a který zkvalitní jejich zážitek z návštěvy dané atraktivity

10 Cestovní ruch dostupný všem Marketing (propagace) vytvořeného produktu cestovního ruchu – výdaje na marketing musí tvořit minimálně 10 % a maximálně 20 % celkových uznatelných výdajů akce. Marketing (propagace) vytvořeného produktu cestovního ruchu – výdaje na marketing musí tvořit minimálně 10 % a maximálně 20 % celkových uznatelných výdajů akce.  prezentace projektu formou webu a online propagace, účast na veletrzích a výstavách, inzerce v tisku a tiskových médiích, semináře, propagační akce, soutěže, popř. další schválené správcem programu. Poznámka: marketing (propagace) vytvořeného produktu je povinnou součásti akce. Poznámka: marketing (propagace) vytvořeného produktu je povinnou součásti akce.

11 www.mmr.cz


Stáhnout ppt "Cestovní ruch dostupný všem. 1) Rekonstrukce/vybudování odpočívadel, center služeb pro turisty a hygienického zázemí pro pěší, cyklisty a handicapované."

Podobné prezentace


Reklamy Google