Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Informatika Seznámení s provozním řádem Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření září 2011 Ročník 3. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Informatika Seznámení s provozním řádem Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření září 2011 Ročník 3. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační."— Transkript prezentace:

1 Informatika Seznámení s provozním řádem Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření září 2011 Ročník 3. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační a komunikační technologie Informatika Základy práce s PC Téma – název učebního materiálu Seznámení s provozním řádem a bezpečnostní opatření při práci s PC Anotace Pomocí prezentace s výkladem zpracovávají poznámky a seznámí se s provozním řádem.

2 Informatika 3. třída Školní rok 2011 - 2012

3 TÉMA : 2 Seznámení s provozním řádem učebny a bezpečností práce Zpracoval : Ing. Ladislav Novák

4 Bezpečnost a zásady při práci s PC Před prací v učebně si důkladně prostudujte provozní řád !!!

5 Bezpečnost a zásady při práci s PC Nebudu sahat na zadní stranu počítače ani na zástrčky a zásuvky za počítačem. Počítač se může vypínat jen pomocí myši, vypínačem se vypne jen monitor. Nesnažím se odstraňovat závadu sám, ale přivolám učitele. Zkontroluji sestavu PC a její komponenty (počítač, monitor, myš, klávesnice, sluchátka). Po spuštění počítače oznámím případné závady učiteli.

6 Bezpečnost a zásady při práci s PC Závady zjištěné v programech v průběhu výuky rovněž oznámím učiteli. Při práci na internetu je přísně zakázáno instalovat jakékoliv aplikace bez svolení učitele. Plocha monitoru musí zůstat po práci na PC v původním stavu. Přísně je zakázáno navštěvovat nevhodné stránky (erotika, sekty, násilí). Žák nesmí navštěvovat sociální sítě a servery jim podobné ( Facebook, ICQ, Skype, chatovací místnosti). Přísně je zakázáno hrát hry (kromě výukových či relaxačních her, které jsou povoleny učitelem).

7 Jakákoliv instalace softwaru bez svolení učitele je přísně potrestána !!!

8 Odkazy Sada Microsoft office- http://office.microsoft.comhttp://office.microsoft.com


Stáhnout ppt "Informatika Seznámení s provozním řádem Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření září 2011 Ročník 3. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační."

Podobné prezentace


Reklamy Google