Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Počítač Počítač je v informatice elektronické zařízení, které zpracovává data pomocí předem vytvořeného programu. Počítač je zpravidla ovládán uživatelem,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Počítač Počítač je v informatice elektronické zařízení, které zpracovává data pomocí předem vytvořeného programu. Počítač je zpravidla ovládán uživatelem,"— Transkript prezentace:

1 Počítač Počítač je v informatice elektronické zařízení, které zpracovává data pomocí předem vytvořeného programu. Počítač je zpravidla ovládán uživatelem, který poskytuje počítači data ke zpracování prostřednictvím jeho vstupních zařízení a počítač výsledky prezentuje pomocí výstupních zařízení. V současnosti jsou počítače využívány téměř ve všech oborech lidské činnosti.

2 Stolní počítač

3 Stolní počítač Desktop (nebo desktopový počítač) je klasický stolní počítač tak, jak ho většina uživatelů zná. Výhody: možnost hardwarového rozšiřování Nevýhody: závislost na elektrické síti, nepřenositelnost.

4 Notebook

5 Notebook Notebook nebo laptop je označení pro přenosný počítač.
Notebooky mají zabudované komponenty, které poskytují srovnatelné funkce jako komponenty stolních počítačů; komponenty notebooků a desktopů však nejsou zaměnitelné. Výhody: přenosný, levnější oproti stolnímu PC Nevýhody: občasné problémy s připojením k síti, většinou se rychle vybije baterie

6 Netbook

7 Netbook Netbook označuje počítač menší než notebook. Mezi jeho nesporné výhody patří snadná přenosnost, nízká spotřeba, cena i váha. Je významný zejména pro snadný přístup k Internetu a užívaný k jednodušším kancelářským úkonům. Výhody: cena, odolnost vůči otřesům, větší výdrž baterie oproti notebookům, menší hmotnost Nevýhody: malá klávesnice,nižší výkon, menší rozlišení monitoru

8 Tablet Tablet je označení pro přenosný počítač ve tvaru desky s integrovanou dotykovou obrazovkou, která se používá jako hlavní způsob ovládání Místo fyzické klávesnice se často používá virtuální klávesnice na obrazovce nebo psaní pomocí stylusu.

9 Vypracovala: Renata Křížková
Datum: Ročník: 8. Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Vzdělávací obor: Informatika Tematický okruh, téma: Počítač, notebook, netbook, tablet Vzdělávací materiál: VY_12_INOVACE_INF.12 Použité zdroje: P. Roubal: Počítač pro učitele, Computer Press, a.s., Brno 2009 Kliparty Microsoft Office Metodika: Tento materiál má žáky seznámit s různými typy počítačů, jejich rozdíly, výhodami a nevýhodami.


Stáhnout ppt "Počítač Počítač je v informatice elektronické zařízení, které zpracovává data pomocí předem vytvořeného programu. Počítač je zpravidla ovládán uživatelem,"

Podobné prezentace


Reklamy Google