Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Základní škola Okříšky Autor: Mgr. Zuzana Butorová Název : VY_32_INOVACE_24 Téma: Budoucí čas - výklad Číslo projektu: CZ 1.O7/1.4.00/21.3302.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Základní škola Okříšky Autor: Mgr. Zuzana Butorová Název : VY_32_INOVACE_24 Téma: Budoucí čas - výklad Číslo projektu: CZ 1.O7/1.4.00/21.3302."— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola Okříšky Autor: Mgr. Zuzana Butorová Název : VY_32_INOVACE_24 Téma: Budoucí čas - výklad Číslo projektu: CZ 1.O7/1.4.00/21.3302

2 Anotace materiál pro žáky 7. ročníku ZŠ slouží k seznámení s budoucím časem pomocí WILL a jeho využitím v praxi žáci názorně vidí, jak mají daný gramatický jev správně použít v kladné a záporné větě i otázce jsou zde žákům pomocí reálných situací (obrázky) nastíněny konkrétní konverzační situace, ve kterých by měli WILL použít

3 Obsah struktura věty s WILL (kladná, záporná věta a otázka) použití budoucího času s WILL při vyjádření vlastního názoru použití budoucího času s WILL při vyjádření nabídky

4 +. + sloveso … (infinitiv bez to) -. ? + sloveso … (infinitiv bez to) + sloveso …? (infinitiv bez to) (will + not) (‘ll - zkráceně)

5 We will travel. We’ll travel. We will not travel. We won’t travel. Will we travel?

6 He will do HW. He’ll do HW. He will not do HW. He won’t do HW. Will he do HW?

7 1)what we THINK, GUESS or KNOW will happen in the future (vyjádření vlastního názoru, co se stane v budoucnosti Já myslím …. ) I think I will be rich. He thinks he will win in a lottery. I think I will be rich. He thinks he will win in a lottery.

8 2) when we offer something (vyjádření nabídky) I will do it. I will go shopping. I will do it. I will go shopping. Sorry. I don’t have time for shopping. Sorry. I don’t have time for shopping.

9 Zdroje Ilustrace: www.office.microsoft.com


Stáhnout ppt "Název školy: Základní škola Okříšky Autor: Mgr. Zuzana Butorová Název : VY_32_INOVACE_24 Téma: Budoucí čas - výklad Číslo projektu: CZ 1.O7/1.4.00/21.3302."

Podobné prezentace


Reklamy Google