Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Divadlo Klauniky uvádí Stranu mírného pokroku v mezích zákona tedy přírodního.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Divadlo Klauniky uvádí Stranu mírného pokroku v mezích zákona tedy přírodního."— Transkript prezentace:

1 Divadlo Klauniky uvádí Stranu mírného pokroku v mezích zákona tedy přírodního

2 Voličská kampaň Strany mírného pokroku v mezích zákona, tedy přírodního  Projekt Voličská kampaň Strany mírného pokroku v mezích zákona tedy přírodního vznikl v roce 2004. Premiéra se konala v Divadle Bolka Polívky v Brně.  Jedná se o integrační divadelní inscenaci, která je výsledkem činnosti zdravých a mentálně handicapovaných osob. Vznikla ve spolupráci Divadla Klauniky a brněnské Společnosti pro pomoc mentálně postiženým.  Inscenace je inspirována Jaroslavem Haškem a jeho Stranou mírného pokroku v mezích zákona.  Pro inscenaci byla zvolena forma parlamentního jednání. V rolích jednotlivých poslanců Strany se objevují právě mentálně postižení herci.  Inscenace umožňuje otevřený náhled do světa mentálně postižených a nastavuje zrcadlo světu, který zdravým připadá běžný.

3 Divadlo Klauniky Brno uvádí:

4 Několik momentů z parlamentního jednání

5 Jedinečnost inscenace  Projekt trvá již třináctým rokem. Za dobu své existence neztratila inscenace nic na své aktuálnosti, neboť v improvizovaných příspěvcích mentálně postižení momentálně reagují na dění ve světě, který je obklopuje, a každé další představení je jiné, ve své podstatě neopakovatelné a přináší nová poselství.  „Poslanci“ přinášejí ve svých výstupech spoustu smíchu, ale často bezděčně a s pochopitelnou samozřejmostí vyjádří základní lidské pravdy, které se člověka dotknou hluboko u srdce.

6  Prostřednictvím inscenace dochází k vzácné komunikaci mezi divákem a hercem, která dovoluje divákům setkání s handicapem v novém úhlu pohledu a vyrovnání se s ním prostřednictvím společného zážitku.  Integrační projekt posiluje osobnosti mentálně postižených spolupracovníků. Mají možnost plnohodnotné seberealizace na veřejnosti, možnost úspěchu a ocenění. Práce na projektu je vede k tvorbě, přemýšlení, ke schopnosti vyjádřit svůj názor.  Prostřednictvím Voličské kampaně mají mentálně postižení herci možnost autenticky vyjádřit svůj názor a osobitý náhled na svět před početným publikem.  Právě v těchto aspektech zůstává inscenace velmi ceněnou a to jak z hlediska divadelního, tak rovněž z hlediska teatroterapeutického.


Stáhnout ppt "Divadlo Klauniky uvádí Stranu mírného pokroku v mezích zákona tedy přírodního."

Podobné prezentace


Reklamy Google