Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá Autor: Mgr. Vilkusová Anna Název: VY_32_INOVACE_16_První pomoc Číslo a název klíčové aktivity: III/2.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá Autor: Mgr. Vilkusová Anna Název: VY_32_INOVACE_16_První pomoc Číslo a název klíčové aktivity: III/2."— Transkript prezentace:

1

2 Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá Autor: Mgr. Vilkusová Anna Název: VY_32_INOVACE_16_První pomoc Číslo a název klíčové aktivity: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1334

3 První pomoc Slovy PRVNÍ POMOC označujeme všechno, co můžeme udělat pro nemocného nebo poraněného do doby než se o něj postarají školení zdravotníci nebo lékař.

4 Co je cílem první pomoci Cílem je především: ZACHRÁNIT ČLOVĚKU ŽIVOT

5 Základní pravidla poskytování první pomoci

6 1. Zachovat klid ( protože když nás zachvátí panika, nejsme schopní udělat žádný rozumný čin, abychom mohli pomoci )

7 2. Nebát se ( neuteču pryč, zavolám dospělého nebo záchrannou službu )

8 3. Uvědomit si, jak vážný to je úraz a zda to zvládnu sám nebo zavolám pomoc ( nikdy nesmím riskovat a ohrozit sám sebe )

9 Kdy volat 155 Vždy, když došlo k : úrazu nehodě poruše zdraví Nejčastěji jde o tyto stavy: Neobvyklá bolest na prsou Potíže s dechem, dušnost Porucha vědomí, bezvědomí Vážnější úraz Otrava léky či chemikáliemi

10 Jak volat 155 Číslo linky 155 je vždy bez jakékoliv předvolby. Volání je vždy zdarma. Při telefonování z veřejného telefonního automatu nepotřebujete mince ani kartu.

11 Co říct do telefonu Co přesně se stalo – tato informace je nutná k posouzení, jakou pomoc vyslat

12 Informace o postiženém : jestli je to dítě, je to kluk nebo holka, je to dospělý, je to muž nebo žena, přibližný věk zraněného - nemocného, počet poraněných.

13 Přesné místo kde se to stalo – tato informace je nutná ke snadnému a rychlému nalezení místa události.

14 Informace o volajícím jméno volajícího, odpovídat operátorce na dotazy

15 Opakování Co je to první pomoc? Všechno, co můžeme udělat pro nemocného nebo poraněného do doby než se o něj postarají školení zdravotníci nebo lékař. Co je cílem první pomoci? ZACHRÁNIT ČLOVĚKU ŽIVOT Jaké telefonní číslo má rychlá záchranná služba? 155

16 Zdroje : http://www.zzskhk.cz/galerie-27.html http://www.zzsjck.cz/aktuality/archiv/ http://www.zsstudena.cz/printart.php?id=85 http://okenko.jinak.cz/?special=clanek&idna=354&id=353http://www.zzsjck.cz/aktuality/archiv/ http://www.zsstudena.cz/printart.php?id=85 http://okenko.jinak.cz/?special=clanek&idna=354&id=353 http://www.telefon24.cz/ http://svetzachranky.blog.cz/ http://www.zachranny-kruh.cz/tisnova_volani_2.html http://www.avicenna.cz/item/vzdelavani-v-oblasti-prvni-pomoci-a- ochrany-cloveka-za-mimoradnych-udalosti/category/produktyhttp://www.zachranny-kruh.cz/tisnova_volani_2.html http://www.avicenna.cz/item/vzdelavani-v-oblasti-prvni-pomoci-a- ochrany-cloveka-za-mimoradnych-udalosti/category/produkty klipart Člověk a jeho svět 3, Danihelková, Malý, Prodos 2007, ISBN 978- 80-7230-189-8 Člověk a jeho svět 3 – pracovní sešit, Danihelková, Malý, Prodos 2007, ISBN 978-80-7230-190-4


Stáhnout ppt "Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá Autor: Mgr. Vilkusová Anna Název: VY_32_INOVACE_16_První pomoc Číslo a název klíčové aktivity: III/2."

Podobné prezentace


Reklamy Google