Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Úbytek lesů Mizení tropických deštných pralesů, domova pro více jak polovinu živočišných druhů na Zemi, je zřejmě nejvíce patrná ekologická pohroma, které.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Úbytek lesů Mizení tropických deštných pralesů, domova pro více jak polovinu živočišných druhů na Zemi, je zřejmě nejvíce patrná ekologická pohroma, které."— Transkript prezentace:

1 Úbytek lesů Mizení tropických deštných pralesů, domova pro více jak polovinu živočišných druhů na Zemi, je zřejmě nejvíce patrná ekologická pohroma, které čelíme. 27.4.2010Tomáš Ondrašík, Martin Těthal – 9.A

2 Charakteristika úbytku lesů (tropické pralesy) Každým rokem je zničena oblast tropických pralesů, která je větší než velikost státu New York. Každým rokem je zničena oblast tropických pralesů, která je větší než velikost státu New York. Kácení pralesů je jednou z příčin globálního oteplování. Kácení pralesů je jednou z příčin globálního oteplování. Důvody odlesňování: chov dobytka, získávání dřeva, stavba komunikací a vodních přehrad. Důvody odlesňování: chov dobytka, získávání dřeva, stavba komunikací a vodních přehrad.

3 Důsledky kácení lesů Tropické pralesy jsou důležitými životními faktory a jejich kácení narušuje životní rovnováhu. Tropické pralesy jsou důležitými životními faktory a jejich kácení narušuje životní rovnováhu.

4 Ubývaní živočišných druhů Ničení pralesů znamená ohrožení jednoho druhu rostliny a živočicha denně. Ničení pralesů znamená ohrožení jednoho druhu rostliny a živočicha denně. Úbytkem živočišných druhů je narušen potravní řetězec. Úbytkem živočišných druhů je narušen potravní řetězec.

5 Roztržení ekologického cyklu Odlesňování také vede k erozi půdy a náplavě řek a oceánů. Náplavy mohou zničit zásobárny pitné vody a také zahubit některé mořské živočichy, např. korály.

6 Důvody odlesnění Důvodů je celý komplex. Důvodů je celý komplex. Každý rok je zničeno nebo vážně narušeno 25 miliónů ha pralesů, tj. třikrát větší rozloha než ČR. Každý rok je zničeno nebo vážně narušeno 25 miliónů ha pralesů, tj. třikrát větší rozloha než ČR. Následující důvody jsou toho příčinou:

7 Obchodování se dřevem Je zodpovědné za přibližně 25% odlesnění. Je zodpovědné za přibližně 25% odlesnění. Komerční těžba dřeva je po vypalování nejvýznamnějším faktorem ničení tropických pralesů. Komerční těžba dřeva je po vypalování nejvýznamnějším faktorem ničení tropických pralesů.

8 Lesy ČR

9 Problematika lesů ČR Vše podstatné o hlavní problematice lesů v ČR je zachyceno v jednom z dílů pořadu České televize „Nedej se“. D D aaaa llll šššš íííí p p p p řřřř íííí bbbb ěěěě hhhh o o o o hhhh rrrr oooo žžžž eeee nnnn éééé p p p p řřřř íííí rrrr oooo dddd yyyy a a a a l l l l iiii dddd íííí - - - - " " " " NNNN eeee dddd eeee jjjj s s s s eeee """"

10 Zápis Úbytek lesů DDDDůvody odlesňování: chov dobytka, získávání dřeva, stavba komunikací a vodních přehrad. TTTTropické pralesy - jejich ničení je pro život na Zemi největší ekologickou pohromou. - Každým rokem je zničena oblast tropických pralesů, která je větší než velikost státu New York. - Ničení pralesů znamená ohrožení jednoho druhu rostliny a živočicha denně. - Každý rok je zničeno nebo vážně narušeno 25 miliónů ha pralesů, tj. třikrát větší rozloha než ČR

11 Zdroj informací www.enviweb.cz www.enviweb.cz www.enviweb.cz www.google.cz www.google.cz www.google.cz


Stáhnout ppt "Úbytek lesů Mizení tropických deštných pralesů, domova pro více jak polovinu živočišných druhů na Zemi, je zřejmě nejvíce patrná ekologická pohroma, které."

Podobné prezentace


Reklamy Google