Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

OBLÍBENÝ PŘEDMĚT Finanční gramotnost Chovančíková Eva 1.A.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "OBLÍBENÝ PŘEDMĚT Finanční gramotnost Chovančíková Eva 1.A."— Transkript prezentace:

1 OBLÍBENÝ PŘEDMĚT Finanční gramotnost Chovančíková Eva 1.A

2 Finanční gramotnost je celoživotní studium. Protože se každou chvíli mění ekonomická situace i svět kolem nás, je potřeba být neustále bdělý a rozšiřovat si své schopnosti a dovednosti v této oblasti.

3 Schopnost číst, analyzovat a spravovat osobní finanční podmínky Orientace ve finačních rozhodnutích Probírání témat peněž a finančních záležitostí bez pocitu nepohodlí Plánování budoucnosti a kompletní reagování na životní události, které mají dopad na každodenní finanční rozhodnutí, včetně událostí vyplívající z běžného stavu ekonomiky

4 Finanční gramotnost obsahuje: Co jsou peníze a jaká je jejich reálná mzda Co je cashflow a jeho význám Jak získavat peníze: -rozdíl mezi zaměstnáním a podnikáním -co je dluh a úroky Jak si zachovat peníze: -co je inflace a daně Jak utrácet peníze

5 Můj názor Tento předmět mě již od začátku zaujal, ale obávala jsem se, že bude složitý a nebudu ho zvládat. Po prvních hodinách to pro mě bylo k nepochopení, ale pak jsem zjistila, že mě finanční gramotnost velice baví a chápu jí. Díky tomuto předmětu jsem si uvědomila, co bych v budoucnu chtěla dělat.

6 Na hodinách bych nic neměnila. Myslím si, že pan profesor látku vykládá srozumitelně a nejlíp jak může. Finančí gramotnost bych zavedla na každé střední škole, protože si myslím, že je velmi důležitá a každý by měl dobře vědět do čeho peníze investovat a do čeho ne.


Stáhnout ppt "OBLÍBENÝ PŘEDMĚT Finanční gramotnost Chovančíková Eva 1.A."

Podobné prezentace


Reklamy Google