Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Toto jsem já a tuto školu jsem si zvolila Lenka Hlavatá.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Toto jsem já a tuto školu jsem si zvolila Lenka Hlavatá."— Transkript prezentace:

1 Toto jsem já a tuto školu jsem si zvolila Lenka Hlavatá

2 Proč chci studovat… Tuto školu bych chtěla studovat, protože mě baví starat se o zvířata všeho druhu. Sama jsem doma měla psa i papouška a starat se o ně bylo náročné zabralo to hodně času, ale byli to mí přátelé. Také navštěvuji útulek v Kralupech nad Vltavou kde venčím psy spolu s mým mladším bratrem a moc mě to baví

3 Školy nutné k veterinářství Střední škola veterinární v Praze, která pro budoucí povolání připravuje veterinární techniky. Později možno jít na Vysokou školu kde získáte titul MVDr. A jedinou školou kde je možné získat je Veterinární a farmaceutická univerzita v Brně.

4 Něco málo o veterináři… Péči o zvířata zajišťují veterinární lékaři a veterinární technici, státním orgánem ČR, který zaštiťuje veterinární péči, je Státní veterinární správa České republiky. Veterinární lékaři zajišťují také kontrolu hygieny masa, mléka a dalších potravin živočišného původu a chrání státní hranice před zavlečením nákaz.

5 Historie veterinářství Nejstarší zvěrolékařská písemná památka je Kahunský rukopis, staroegyptský, hieroglify psaný text z 19. století před naším letopočtem. Pojednává o nemocích psů, hovězího dobytka ryb a ptáků i o způsobech léčby těchto nemocí. Rozvoj medicíny v antice přinesl spoustu nových poznatků, které se uplatňovaly i ve zvěrolékařství. Hippokratés z Kósu se zabýval příčinami nemocí a také srovnávací anatomií, jejímž skutečným zakladatelem se stal Aristoteles.

6 Zdroj Wikipedie otevřená encyklopedie Encyklopedie pes


Stáhnout ppt "Toto jsem já a tuto školu jsem si zvolila Lenka Hlavatá."

Podobné prezentace


Reklamy Google