Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Doverský majákDEN 1. - BATH. BathOpatstvíŘímské lázněNáměstí CircusOdpočíváme na Royal CrescentPózování u muzea Jane AustenovéUlice v Bath.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Doverský majákDEN 1. - BATH. BathOpatstvíŘímské lázněNáměstí CircusOdpočíváme na Royal CrescentPózování u muzea Jane AustenovéUlice v Bath."— Transkript prezentace:

1 Doverský majákDEN 1. - BATH

2 BathOpatstvíŘímské lázněNáměstí CircusOdpočíváme na Royal CrescentPózování u muzea Jane AustenovéUlice v Bath

3 DEN 2. - BRISTOL

4 BRISTOL – návštěva parníku SS Great Britain

5 Okolí parníku Great BritainPod parníkem, nad hlavou skloOpravdu velké kormidlo Pózování v kostýmech v muzeu u parníku Bára a David TerezaZuzka Michal MíraDavidMichal, Míra a DavidPaluba parníku Great Britain Město Bristol Okolí parníku Great Britain Ulice BristoluNákupní zóna Okolí Bristolu Most Clifton Bridge

6 DEN 3. – Stonehenge a Salisbury

7 Stonehenge

8 SalisburyKatedrála, kde je uložena Magna Charta Salisbury – okolí katedrály

9 DEN 4. – Londýn

10 Londýn – King’s Cross Nádraží, odkud Harry Potter a jeho přátelé odjíždějí do Bradavic. Nástupiště 9 a ¾ Stasia a Kája změnily plány: na střední odcházejí do Bradavic Nástupiště 9 a ¾ Tomáš dostal sovu z Havraspáru. Nástupiště 9 a ¾ Elišku Moudrý klobouk jistě pošle do Nebelvíru. Nástupiště 9 a ¾ Bradavice, třeste se. Bára, Michal a Míra mají Pobertův plánek. Nástupiště 9 a ¾ Zuzka bude možná kamarádit s Hermionou. Nástupiště 9 a ¾ Kája, Péťa a Ondra strávili rok ve třídě profesora Snapa a ještě rádi se vracejí na 28. ZŠ. Nástupiště 9 a ¾ Katka ještě netuší, že se stane skvělou famfrpálovou hráčkou. Nástupiště 9 a ¾ Terka, Eliška, Zuzka a Klárka se trošku bojí školníka Filche, ale stejně míří do Bradavic. Nástupiště 9 a ¾ Filip a Lukáš si ještě myslí, že se svými profesory zametou. To ale netuší, že je lektvary bude učit Pošuk Moody. Nástupiště 9 a ¾ Na Tomáše čeká opravdu nepříjemný předmět – Péče o kouzelné tvory pod vedením Hagrida. Ale on to nevzdá a na konci roku bude už létat na Zobanovi. Nástupiště 9 a ¾ Bradavický expres právě vjíždí do stanice King’s Cross. Šťastnou cestu do Bradavic!

11 Procházka ulicemi Londýna: Britská knihovna Jezdecká stráž si nevšímala Zuzky……ani Terky… …a dokonce ani Tomáše. Svatá trpělivost, stát tam dvě hodiny, mít na hřbetě kašpara v červeném mundůru a nechat na sebe blýskat foťáky.

12 Londýn je stejně nejhezčí z řeky. Zvlášť když tak krásně prší! Nejnovější stavba na nábřeží se jmenuje Shard (Střep) a bude to nejvyšší mrakodrap v zemích EU. Paparazzi na lodi.…a další paparazzi na lodi. Cesta do Greenwiche je dlouhá… …ale vyplatila se! Námořní muzeum v Greenwichi má co nabídnout. Královská bárkaV námořním muzeu nesmí chybět model lodiProstory muzea jsou zajímavě řešeny…… ale nakonec stejně zvítězila únava. Prostě tohle muzeum je sen každého učitele.

13 Ale ještě je třeba dojít ke Královské observatoři a dotknout se nultého poledníku. V cimrmanovském duchu: Jdu na západ… a jdu na východ. Ještě přejít poslední park v Greenwichi……sesbírat poslední zbytky sil k poslední společné fotce… Naposledy napočítat do osmadvaceti a hajdy domů… do Čech… do Plzně… do školy… do… To se nám stýská po Anglii!

14


Stáhnout ppt "Doverský majákDEN 1. - BATH. BathOpatstvíŘímské lázněNáměstí CircusOdpočíváme na Royal CrescentPózování u muzea Jane AustenovéUlice v Bath."

Podobné prezentace


Reklamy Google