Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ. 1. 07/1. 4.00/21.3751 Číslo materiáluVY_32_INOVACE_236 AutorMgr. Romana Rybiařová.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ. 1. 07/1. 4.00/21.3751 Číslo materiáluVY_32_INOVACE_236 AutorMgr. Romana Rybiařová."— Transkript prezentace:

1 Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ. 1. 07/1. 4.00/21.3751 Číslo materiáluVY_32_INOVACE_236 AutorMgr. Romana Rybiařová NázevSociální sítě v ČR Datum (období)Únor 2014 Ročník8. a 9.ročník ZŠ praktická, lehké mentální postižení Vzdělávací oblastInformační a komunikační technologie Anotace Prezentace jako učební materiál je určena žákům 8. a 9. ročníku ZŠ praktické. V této prezentaci se žáci seznámí s nejznámějšími sociálními sítěmi v ČR.

2  komunikace mezi uživateli probíhá buď soukromě mezi dvěma uživateli nebo hromadně mezi uživatelem a skupinou. Sociální síť  anglicky - Social Network  sociální síť neboli společenská síť  je to služba na Internetu  umožňuje registrovaným členům si vytvářet osobní profil (veřejný nebo částečně veřejný)  na sociální síti můžeme komunikovat, sdílet informace, fotografie, videa, provozovat chat a další aktivity.  mohou to být i internetová diskusní fóra, kde si uživatelé vyměňují názory a poznatky na vybraná témata (škola, zájmy..) Opakování:

3 Příklady nejznámějších sociálních sítí

4 www.lide.cz České sociální sítě  tento server je uživatelsky spojen se sociální sítí Spolužáci.cz Slouží jako:  internetové fórum  pro internetové profily především lidí  pro blogy  jako chatovací server  jako internetová seznamka  pro internetové kurzy

5 www.spoluzaci.cz  je to obdoba amerického Classmates Slouží pro:  internetové profily,  pro ukládání a sdílení multimédií  jako chatovací server  je určen pro spolužáky a bývalé spolužáky  tento server je uživatelsky spojen se serverem Lidé.cz

6 www.libimseti.cz www.sitit.cz  internetové profily lidí Slouží pro:  jako internetová seznamka  jako chatovací server  pro blogy  propojení vědeckých pracovníků v České republice Slouží k:  síť je vyvíjena specialisty z UK-MFF, ČVUT, ČZU a spolupráci s firmou IBM Česká republika

7 www.SportCentral.cz www.csfd.cz  slouží k vyhledávání sportovních zařízení, rekreačních sportovců, týmů, trenérů, a komunikaci mezi těmito skupinami  slouží jako sociální síť pro filmové fanoušky,  je to nejaktivnější filmový web v České republice

8  seznamka pro nezadané muže a ženy z České republiky www.stesti.cz  na seznamce je více než 140 000 osobních profilů s inzeráty  Má 202 milionů uživatelů www.badoo.com  chatovat  najít si nové přátele  sdílet záliby  třeba si i domluvit rande  nejlepším místem, kde můžete:

9 http://socialni-site.kadaza.cz/ Zdroje: Vlastní tvorba - printscreen http://cs.wikipedia.org


Stáhnout ppt "Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ. 1. 07/1. 4.00/21.3751 Číslo materiáluVY_32_INOVACE_236 AutorMgr. Romana Rybiařová."

Podobné prezentace


Reklamy Google