Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Obsah, metody a formy polytechnické výchovy v mateřských školách Seznámení s projektem Milan Podpera.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Obsah, metody a formy polytechnické výchovy v mateřských školách Seznámení s projektem Milan Podpera."— Transkript prezentace:

1 Obsah, metody a formy polytechnické výchovy v mateřských školách Seznámení s projektem Milan Podpera

2 Cílová skupina Cílovou skupinou projektu jsou učitelé mateřských škol, popř. ředitelé MŠ (spojených ZŠ a MŠ) a jejich zástupci. Jedná se o pedagogické pracovníky západočeského regionu (z Plzeňského a Karlovarského kraje). Vzhledem k přesahu některých aktivit je projekt vhodný i pro pedagogy speciálních mateřských škol. Celkově je v regionu cca přes dva tisíce učitelů MŠ.

3 Popis projektu - cíle Podpořit polytechnickou výchovu v MŠ. V této oblasti chceme učitele MŠ vzdělávat prostřednictvím kurzů DVPP. Přispět k profesnímu rozvoji CS v oblasti komunikačních a osobnostně kultivujících kompetencí (také prostřednictvím kurzů DVPP).

4 Popis projektu - cíle Posílit horizontální, vzájemné kolegiální učení (jeden od druhého), což naplňuje kurz interního mentoringu a stáže tuzemské a zahraniční.

5 Klíčové aktivity KA 1 - Podpora polytechnické výchovy v mateřských školách - kurzy DVPP KA 2 - Podpora osobnostního rozvoje učitelů v mateřských školách - kurzy DVPP KA 3 - Stáže - specifická forma vzdělávání pedagogů KA 4 - Interní mentoring - kurz DVPP KA 5 - Evaluace

6 Výstupy KA 1 ◦ 160 proškolených osob v DVPP Polytechnická výchova ◦ studijní materiály k výše uvedeným kurzům KA 2 ◦ 80 proškolených účastníků ◦ studijní materiály KA 3 ◦ 60 absolventů stáží (zahraničních i tuzemských) ◦ závěrečné zprávy účastníků

7 Výstupy KA 4 ◦ 15 proškolených účastníků DVPP Interní mentoring ◦ studijní materiály KA 5 ◦ 3 průběžná evaluační kolokvia ◦ závěrečná konference ◦ Počet účastníků z řad CS na všech evaluačních akcích bude celkem 80 ◦ odborná publikace (elektronická)

8 Monitorovací indikátory Počet nově vytvořených/inovovaných produktů ◦ 1 elektronická odborná publikace ◦ do 30. 6. 2015 Počet podpořených osob - klienti služeb ◦ 315 učitelek a učitelů MŠ ◦ do 31. 3. 2015 Počet podpořených osob - poskytovatelé služeb ◦ 26 lektorů, metodiků a mentorů ◦ do 30. 6. 2015


Stáhnout ppt "Obsah, metody a formy polytechnické výchovy v mateřských školách Seznámení s projektem Milan Podpera."

Podobné prezentace


Reklamy Google