Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Přenos zkušeností v oborech Právní administrativa, Veřejná správa a Ekonomika podnikání. Berufsbildende Schulen Rotenburg – Europaschule Střední odborná.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Přenos zkušeností v oborech Právní administrativa, Veřejná správa a Ekonomika podnikání. Berufsbildende Schulen Rotenburg – Europaschule Střední odborná."— Transkript prezentace:

1 Přenos zkušeností v oborech Právní administrativa, Veřejná správa a Ekonomika podnikání. Berufsbildende Schulen Rotenburg – Europaschule Střední odborná škola pro administrativu Evropské unie Lipí 1911, 193 00 Praha 9 – Horní Počernice Střední odborná škola a Střední odborné učiliště řemesel Kutná Hora, Čáslavská 202 Obchodní akademie, Hotelová škola a Střední odborná škola, Turnov, Zborovská 519, příspěvková organizace

2

3 V odborných učebnách školy

4

5

6

7 Postřehy Profesní orientace již v desáté třídě v rámci odborného následujícího učiva více času na pracovišti či ve firmě než ve školních lavicích. Frontální výuka je minimální, firmy mají o žáky velký zájem, žádné zvýhodnění však z nich nemají. Výstupní hodnocení je založeno nejen na výsledku závěrečné zkoušky, ale i hodnocení žáka v průběhu celého období studia s tím, že na hodnocení se podílí výrazně pracovníci firmy. Maturitní zkoušku organizuje nikoli škola, ale hospodářská komora. Předměty jak ušité na míru tomu, co žáci v pracovním prostředí opravdu potřebují. Učitelé nemají kabinety a úvazkové sety jsou po dvou hodinách. Mezi dvouhodinami jsou dvacetiminutové přestávky, žáci musí z učebny ven na chodbu. Celkový úvazek je dvacet tři až dvacet pět hodin. Překvapující pro nás je neexistence školních jídelen, žáci si maximálně mohli vybrat z nabídky omezeného a poměrně nezdravého pokrmu, který připravovali žáci zaměřené na pečovatelské služby.

8 Brunsbüttel

9 Hamburg

10 Brémy

11


Stáhnout ppt "Přenos zkušeností v oborech Právní administrativa, Veřejná správa a Ekonomika podnikání. Berufsbildende Schulen Rotenburg – Europaschule Střední odborná."

Podobné prezentace


Reklamy Google