Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Stáž žáků Stavebních oborů ve Švédsku

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Stáž žáků Stavebních oborů ve Švédsku"— Transkript prezentace:

1

2 Stáž žáků Stavebních oborů ve Švédsku
Program Leonardo da Vinci Projekt Systémy stavebních činností v EU Stáž žáků Stavebních oborů ve Švédsku

3 Charakteristika školy
SOU, OU a U, Olomouc, Rooseveltova 79 je jedna z největších středních škol komplexního charakteru pro profesní vzdělávání v Olomouckém kraji. Zřizovatelem školy je Olomoucký kraj. Výuka je zaměřena do čtyř odborných směrů – směr stavební, automobilní, dřevařský a obchodní. Vyučujeme 750 žáků v 12 učebních a 4 maturitních oborech. Spolupracujeme s Hospodářskou komorou Olomouc a s cechy jednotlivých řemesel, dlouhodobě rozvíjíme spolupráci s desítkami firem s celostátní působností. V rámci mezinárodní spolupráce kooperujeme se 2 školami ve Švédsku a 1 školou v Německu, rozvíjíme partnerství v Rakousku a Walesu.

4 SOU, OU a U Olomouc Rooseveltova 79

5 Projekt Systémy stavebních činností v EU
Cílem projektu bylo seznámit žáky se systémy stavebních činností a pracovními postupy na stavbách ve Švédsku. Příprava projektu začala počátkem roku 2000. Stáž byla orientována na stavební směr výuky. Stážisté byli 4 žáci nástavbového studia stavební provoz, 6 žáků učebního oboru instalatér a 2 žáci učebního oboru zedník. Účastníci absolvovali intenzivní kurz anglického jazyka. Stáž proběhla od 30. září. do 20. října 2001.

6 Odjezd z učiliště do Švédska

7 První setkání se Švédskými přáteli

8 První etapa stáže Stáž byla rozdělena do dvou etap.
První etapa, která trvala 1 týden, byla zorganizována ve spolupráci s firmou SKANSKA. Na stavbách probíhaly exkurze s odborným výkladem a diskuze žáků se švédskými partnery. Naši žáci absolvovali se svými švédskými kamarády společnou výuku matematiky a anglického jazyka. Všechny rozhovory probíhaly v angličtině.

9 Žáci diskutují se Švédy o konstrukci

10 Exkurze v dílně školy

11 Naši hoši řeší matematický úkol

12 Výuka spolu se švédskými studenty

13 Na stavbě firmy SKANSKA

14 Na exkurzi ve velkoobchodě

15 Druhá etapa stáže Druhá etapa stáže trvala 14 dnů.
Chlapci pracovali u švédských stavebních firem přímo na stavbách. V každé firmě byli maximálně dva stážisté. Každému žáku byl přidělen švédský lektor mluvící anglicky. Žáci komunikovali v anglickém jazyce.

16 Nástup na praxi

17 Nástup na praxi

18 Pavel Jína - zedník

19 Ondřej Popelka - zedník

20 Stanislav Schneider - instalatér

21 Matěj Štembírek s lektorem

22 Libor Vavřín – na stavbě

23 Petr Knop – na stavbě

24 Na stavbě s lektorem

25 Ondřej a Pavel na stavbě

26 Jiří Luběník – s lektorem

27 Se starostou Kungsbacky Mr.Perssonem

28 Honza a Michal – s lektorem

29 Ladislav Klásek - instalatér

30 Zbyněk Pospíšil - instalatér

31 Doprovodné akce a zakončení stáže
Švédští přátelé pro nás připravili řadu doprovodných akcí, např. společné sportovní hry a společenské večery, návštěvy okolí města Kungsbacky a setkání se starostou, výlet do Göteborgu, návštěva muzea Volvo, muzea Terra Nova, muzea rybářství, muzea námořnictva, účast na hokejovém zápase v hale Skandinávium… Slavnostní zakončení stáže proběhlo za přítomnosti zástupců všech zúčastněných firem, školy i komuny, kde byla oceněna vysoká odborná úroveň našich žáků.

32 Rozloučení ve škole

33 Rozloučení ve škole

34 Přínosy projektu Osobní zkušenost žáků i pedagogů z odborné výuky ve švédské střední škole a její přenos do podmínek české školy. Poznání systémů stavebních činností a pracovních postupů na stavbách ve Švédsku. Zdokonalení jazykové výbavy stážistů. Zájem účastníků stáže o další vzdělávání. 7 z nich pokračuje v nástavbovém studiu a studiu v jazykové škole, 2 žáci nastoupili základní vojenskou službu a 3 žáci jsou zaměstnaní u odborných firem. Zvýšený zájem ostatních žáků i pedagogů školy o projekty v rámci programu Leonardo da Vinci, Socrates, Comenius aj. V roce škola podala 3 nové projekty.


Stáhnout ppt "Stáž žáků Stavebních oborů ve Švédsku"

Podobné prezentace


Reklamy Google