Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní informace ke sledování nákladů na stravovací a úklidový provoz Pracovní schůzka s ekonomy neškolských PO – 4. 12. 2012.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní informace ke sledování nákladů na stravovací a úklidový provoz Pracovní schůzka s ekonomy neškolských PO – 4. 12. 2012."— Transkript prezentace:

1 Základní informace ke sledování nákladů na stravovací a úklidový provoz Pracovní schůzka s ekonomy neškolských PO – 4. 12. 2012

2 Sledování nákladů na stravovací a úklidový provoz uložila ředitelům p.o. v oblasti zdravotnictví (výjimka ZZS JMK) a sociálních služeb RJMK usnesením č. 10725/11/R 145 od 1. 1. 2012 dle metodického sdělení č. 4/2012 2

3 Výstup pro sledování nákladů na stravovací a úklidový provoz sestava za úklid, stravování s rozdělením - zaměstnanci, pacienti (uživatelé, klienti), cizí strávníci více sestav – úklid, stravování zaměstnanci, stravování pacienti (uživatelé, klienti), stravování cizí strávníci tabulka (Excel) čtvrtletně v členění nákladů dle návrhu účtového rozvrhu na rok 2012 3

4 Průběžné vyhodnocení předložených údajů za 1. pololetí ověření správnosti a dodržení metodiky porovnání celkových nákladů celkové náklady na 1 SJ, 1 oběd spotřeba potravin na 1 SJ, 1 oběd předkládání údajů není v souladu s metodikou 4

5 Nedostatky ve sledování nákladů na stravovací provoz náklady nejsou rozděleny dle jednotlivých kategorií pacienti (uživatelé, klienti), zaměstnanci a cizí strávníci dle jednotlivých kategorií jsou rozděleny pouze náklady na potraviny 5

6 Nedostatky ve sledování nákladů na stravovací provoz v členění nákladů není zřejmé zahrnutí režijních (nepřímých) nákladů (provozní, správní režie) není uváděn klíč pro rozpočítání režijních nákladů 6

7 Nedostatky ve sledování nákladů na stravovací provoz nejsou uváděny údaje o odebrané stravě (počet stravovacích jednotek, obědů) příspěvkové organizace v oblasti sociálních služeb uvádí celodenní stravu včetně svačin, přesnídávek a dalších večeří příspěvkové organizace v oblasti sociálních služeb - klienti ubytovaní jen s obědem 7

8 Doplnění údajů ke sledování nákladů na stravovací provoz vzorová sestava sledovaných nákladů a doplňujících údajů (tabulka Excel nejlépe s analytickým členěním a názvoslovím) s rozdělením nákladů na přímé (přímý materiál, přímé mzdy, ostatní přímé náklady) a režijní (nepřímé) 8

9 Děkuji Vám za pozornost Ing. Renata Čermáková cermakova.renata@kr-jihomoravsky.cz Tel. 541 65 2194


Stáhnout ppt "Základní informace ke sledování nákladů na stravovací a úklidový provoz Pracovní schůzka s ekonomy neškolských PO – 4. 12. 2012."

Podobné prezentace


Reklamy Google