Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Lenka Lehká Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/21.1526 Název:VY_32_INOVACE_II.VL1 Vytvořeno: 6. 1. 2012.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Lenka Lehká Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/21.1526 Název:VY_32_INOVACE_II.VL1 Vytvořeno: 6. 1. 2012."— Transkript prezentace:

1 Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Lenka Lehká Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/21.1526 Název:VY_32_INOVACE_II.VL1 Vytvořeno: 6. 1. 2012 Vzdělávací oblast:Člověk a jeho svět Vzdělávací obor:Vlastivěda Tematický okruh: Česká republika a její hlavní město Určeno pro:4. ročník Anotace: Výukový materiál seznamuje žáky s rozdělením republiky na kraje. Seznamuje je s hlavním městem, jeho dopravou, kulturou, možnostmi výletů do okolí. Metodický pokyn: Materiál je vhodný pro frontální výuku a na závěr pro práci jednotlivců, dvojic, či skupiny. Pro úplné využití materiálu je nutné připojení k internetu. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lenka Lehká.

2 Česká republika a její hlavní město mapa ČR vlajka a znak

3 Kraje Česká republika se dělí na 14 krajů, včetně kraje Praha. Každý kraj má své krajské město. Kraje se dále dělí na regiony, které se dříve nazývaly okresy s okresními městy. Kraje Kraje s okresy

4 Praha Hlavní a současně největší město České republiky. Sídlí zde prezident republiky, parlament, senát, vláda, ústřední státní orgány a vrchní soud Středisko průmyslu, obchodu, dopravy, kultury a vzdělanosti Jsou zde velvyslanectví - zastupitelství cizích států Praha Sídlo vlády Sídlo prezidenta

5 Kultura Pražský hrad Národní muzeum Národní divadlo - původní budova ND - nová scéna ND – opona Orloj Orloj – světelná projekce Najdeme mnoho míst, kam se jít pobavit či za kulturou.

6 Vzdělání Karlova univerzita je nejstarší vysokou školou ve střední Evropě. Karlova univerzita Zakládající listina Národní knihovna – interiér Klementinum

7 Obchod I za nákupy je určitě kam vyrazit. Toto je jen jedno z mnoha, ale za to největší obchodní centrum. Paladium – exterier Paladium - interier

8 Doprava Silniční doprava Autostráda Tramvaje Trolejbusy Metro Letiště Je zde velmi rozvinutá infrastruktura. K přepravě osob slouží metro, které není v žádném jiném městě v republice.

9 Výlety do okolí I v okolí Prahy jsou krásná místa vhodná k návštěvě. Karlštejn Konopiště Slapská přehrada


Stáhnout ppt "Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Lenka Lehká Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/21.1526 Název:VY_32_INOVACE_II.VL1 Vytvořeno: 6. 1. 2012."

Podobné prezentace


Reklamy Google