Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Pohádkové putování s panenkou hraběnky Emmy Letní prázdninová hra Klubu panenek ČR Zruč nad Sázavou 2016.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Pohádkové putování s panenkou hraběnky Emmy Letní prázdninová hra Klubu panenek ČR Zruč nad Sázavou 2016."— Transkript prezentace:

1 Pohádkové putování s panenkou hraběnky Emmy Letní prázdninová hra Klubu panenek ČR Zruč nad Sázavou 2016

2 Klub panenek ČR sídlící ve Zruči nad Sázavou disponuje velkým množstvím exponátů, které nelze z kapacitních důvodů všechny na jednom místě vystavit. A tak se zrodil zajímavý nápad oslovit zástupce dalších čtyř turisticky zajímavých míst a pokusit se je přesvědčit o zapojení se do společného projektu. Jednání bylo úspěšné a výsledkem je zajímavá hra nazvaná Pohádkové putování s panenkou hraběnky Emmy.

3 Na zručském zámku kdysi skutečně žila zajímavá postava - šlechtična Emma. Klub panenek ČR si tuto postavu již před několika lety vybral jako maskota svých akcí. A proto tomu nebude jinak ani v této hře, kde šlechtičnu Emmu bude zastupovat panenka. Toto je tedy logo celé hry.

4 Důležitý byl výběr míst, která se budou hry účastnit. Všechno jsou turisticky zajímavá místa. Každé je v jiné lokalitě a v jiném postavení, přesto si rozumíme a máme společný cíl, přilákat co nejvíce návštěvníků. Zapojeny jsou objekty různého postavení, 3 okresy – Kutná Hora, Benešov a Havlíčkův Brod, 2 kraje Středočeský a Vysočina a 3 MAS (Lípa pro venkov, Královská cesta a Kraj blanických rytířů. 1. Klub panenek ČR se sídlem ve Zruči nad Sázavou je občanským sdružením, jeho expozice se nachází v půdních prostorech zručského zámku, je členem MAS Lípa pro venkov, z.s. 2. Zámek Světlá nad Sázavou je soukromým objektem, nově bude otevřeno 5 prohlídkových okruhů, řadí se do regionu Světelsko a MAS Královská cesta. 3. Vlašim – objekt bývalé Občanské záložny, nyní soukromý objekt s galerií. Řadí se do oblasti Podblanicko a je členem MAS Kraj blanických rytířů. 4. Hrad Ledeč nad Sázavou – společnost ručením omezeným, bývalý ledečský okres, dnes Havlíčkův Brod, kraj Vysočina a MAS Královská cesta. 5. Spolkový dům Trhový Štěpánov, jehož součástí je Muzeum Štěpánovska. Zřizovatelem je obec. Řadí se do turistické oblasti Podblanicko, MAS Kraj blanických rytířů.

5 Hra Pohádkové putování s panenkou hraběnky Emmy Úkolem bude získat razítko v každém z míst, celkem tedy 5. Každé z míst bude mít svou pohádku. Hra bude oficiálně představena 21. května 2016 tiskovkou v areálu Zámku Světlá nad Sázavou. Panenkovou patronkou bude herečka Bára Štěpánová. Start hry na všech místech: 28. května 2016!!!

6 Razítka Jsou objednána u firmy Kaňka – výroba obrázkových razítek, Praha

7 Další informace Na sběr razítek bude vyrobena speciální pohlednice, kde z jedné strany bude logo hry, a druhá strana se bude razítkovat. Každé místo bude mít svůj billboard, kterým viditelně místo hry označí. Velikost si určí každé herní místo samo, dle možností venkovní instalace. Motiv billboardu bude na všech místech stejný. Na počátek hry bude natištěn společný propagační letáček, jehož návrh je již hotov a samotný letáček bude k dispozici v nejbližších dnech. Hra bude a již je řádně propagována na všech pořádaných akcích, plakátována, zveřejněna v místním i regionálním tisku, rozhlasu, příp. i v televizi. Na každém místě účastník hry obdrží zdarma potřebné materiály ke hře, a bude mít možnost zakoupit si další písemnosti – pohádky ze všech herních míst, krásné pohádkové pohlednice, aj. Na nákladech na tisk materiálů a dalších potřeb ke hře se budou podílet všechna herní místa a každé navíc pomůže s propagací dle svých možností.

8 1. Zruč nad Sázavou Kromě rozsáhlé stálé expozice se zde s námi letos vypravíte do světa pohádek. Najdete zde postavy z nejznámějších pohádek mnoha autorů. Není asi nikdo, kdo by žádnou pohádku neznal nebo kdo by je neměl rád. Jistě si každý rád zavzpomíná na dětství. Nádherné velké panenky se ve zručské výstavě promění třeba v princeznu Ladu, v Popelku, v Malou mořskou vílu, Českého Honzu nebo třeba v Harryho Pottera a mnoho dalších známých pohádkových bytostí.

9 2. Světlá nad Sázavou Ve výstavních prostorech Zámku budou instalovány kočárky i s panenkami a dětské pokojíčky. Sbírku kočárků budou tvořit kočárky na opravdová miminka i malé loutkové na panenky. A protože kočárek má stejně jako auto čtyři kola, tak věříme, že budou nadšeni i pánové. Rozmanitost a krása pokojíčků nenechají v klidu ani jednu holčičku.

10 3. Vlašim Výstavní síň Občanská záložna doslova ožije. Bude zde totiž instalována spousta miminek. A některé z nich jsou natolik opravdová, že se budete obávat, aby se nevzbudila a nerozplakala. Budou zde sériově vyráběná miminka, se kterými si hrály babičky, maminky i současné holčičky. A co vás určitě zaujme, jsou dnes populární rebornová miminka, na které je třeba pohlížet jako na umělecká díla. Zde platí, co panenka, to originál.

11 4. Ledeč nad Sázavou Prostory Hradu přivítají sbírku medvídků. Medvídky mohli lidé vyrábět ze dřeva, kostí či hlíny už velmi dávno. Stejně tak je mohly svým dětem šít maminky ze zbytků látek. Ale první plyšové medvídky začala sériově vyrábět fy Hermann v Německu, a to před rokem 1900. Velké popularity se medvídek dočkal v roce 1903 v USA, známý jako Teddy Bear.

12 5. Trhový Štěpánov V Muzeu Štěpánovska se představí svět panenky Barbie, která oslnila snad celý svět, stala se módní ikonou. A není divu, protože její oblečky navrhovali nejznámější módní návrháři světa, například i Christian Dior. Panenka Barbie se poprvé objevila v USA na výstavě hraček v roce 1959 a na trhu se v podobě Barbie Monster High drží dodnes. I pánové mají svého zástupce, a to známého Kena, který se stal také idolem mnoha mladých mužů. Dodnes někteří podstupují nejrůznější plastické operace, aby se Kenovi co nejvíce podobali.

13 Shrnutí – 5x NEJ… 1.Zruč n. S. NEJmilejší pohádky 2.Světlá n. S. NEJhezčí kočárky a pokojíčky 3.Vlašim NEJroztomilejší miminka 4.Ledeč n. S. NEJvětší výstava medvídků 5.Trhový Štěpánov NEJparádivější panenky

14 Po sesbírání všech pěti razítek je třeba kupon odevzdat. Je jedno v jakém pořadí místa navštívíte a razítka sesbíráte. Hra bude ukončena 4. září 2016. A celé pohádkové putování vyvrcholí ve Zruči nad Sázavou Pohádkovým plesem 17. září 2016, jehož součástí bude malá soutěž a losování kuponů. Připraveny budou pohádkové ceny.


Stáhnout ppt "Pohádkové putování s panenkou hraběnky Emmy Letní prázdninová hra Klubu panenek ČR Zruč nad Sázavou 2016."

Podobné prezentace


Reklamy Google