Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

 Minerální prameny jsou vývěry podzemní vody z hlubin zemské kůry. Jedná se o přírodní léčivé zdroje, vyskytující se po celém světě. Minerály obsažené.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: " Minerální prameny jsou vývěry podzemní vody z hlubin zemské kůry. Jedná se o přírodní léčivé zdroje, vyskytující se po celém světě. Minerály obsažené."— Transkript prezentace:

1  Minerální prameny jsou vývěry podzemní vody z hlubin zemské kůry. Jedná se o přírodní léčivé zdroje, vyskytující se po celém světě. Minerály obsažené v horninách jsou unášeny vodou, která je obohacována a pod tlakem stoupá vzhůru k zemskému povrchu.

2 Využití a výskyt Využití: Výskyt: V ČR jsou využívány v lázeňství (např.: Luhačovice, Ostrožská Nová Ves, Hodonín, Leopoldov, Lednice a Nezdenice) a k získávání minerálních vod (Vincentka) Minerální prameny se vyskytují všude po světě Na Slovácku jsou to například: Lázně Luhačovice, Lázně Ostrožská Nová Ves, Lázně Hodonín

3 Lázně Luhačovice Pramen Vincentka. Pramen MUDr. Františka Šťastného. Pramen Aloiska. Pramen Ottovka. Pramen Svatého Josefa. Pramen Viola.

4

5

6 Lázně Ostrožská Nová Ves Vyvěrá jako chladný pramen s rozpuštěným sirovodíkem. Mineralizovaná voda, která se mírně ohřeje přibližně na teplotu těla, je určena k vnějšímu užití – tedy především ke koupelím. Působí proti bolesti a protizánětlivě a léčebný efekt můžeme pozorovat poměrně brzy. V lázních se dá léčit např.: lupénka, atopický ekzém nebo akné.

7

8 Děkuji za pozornost Zdroje: Google, Wikipedie


Stáhnout ppt " Minerální prameny jsou vývěry podzemní vody z hlubin zemské kůry. Jedná se o přírodní léčivé zdroje, vyskytující se po celém světě. Minerály obsažené."

Podobné prezentace


Reklamy Google