Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Naše lázně.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Naše lázně."— Transkript prezentace:

1 Naše lázně

2 Tradice českého lázeňství je neoddělitelnou součástí Evropského kulturního dědictví a díky vysoké kvalitě přírodních léčivých zdrojů si získala mimořádný věhlas i vážnost v evropském povědomí. Použití nejmodernějších léčebných a rehabilitačních metod kombinované s tradičním využitím přírodní minerální vody, peloidů, léčivých plynů a klimatu činí z České republiky evropskou velmoc na poli lázeňství a wellness. Poloha v srdci Evropy dává českým lázním výbornou dopravní dostupnost. (V ČR je 36 větších lázní).

3 Lázně Bělohrad (u Hořic)
Lázeňská rehabilitační klinika je zaměřena na léčbu pohybového aparátu. Základem je individuální péče, vedená zkušenými lékaři a fyzioterapeuty

4 Bechyně Místní lázně provozované společností Lázně Bechyně, s. r. o. – jedny z nejstarších v České republice – používají při léčebných metodách, praktikovaných více než 300 let, přírodní zdroje, zejména bahno bohaté na minerály z místního Komarovského rašeliniště. V bechyňských lázních se léčí především revmatická artritis, Bechtěrevova choroba, koxartróza a ostatní artrózy, metabolická onemocnění s postižením kloubů, bolestivé syndromy šlach a svalů, předoperační a pooperační stavy, osteoporóza a další.

5 Bludov ( u Šumperku) Přírodním léčivým zdrojem je minerální termální voda pramenící přímo v areálu lázní. Léčba nemocí močových cest, otylosti a bolestivých syndromů šlach …

6 Bohdaneč (u Pardubic) Léčebné lázně Bohdaneč slouží k léčbě pohybového aparátu s orientací na zánětlivá revmatologická onemocnění, artrózu, vertebrogenní syndromy, Bechtěrevovu nemoc. Zajišťují léčbu dlouhodobých potíží, předoperačních i pooperačních stavů a poúrazovou rehabilitaci. Velmi dobrého jména dosáhly v oblasti rehabilitace totálních endoprotéz.

7 Darkov (Karviná) Nabízíme léčbu pohybového, oběhového a neurologického ústrojí. K rehabilitaci je využívána řada procedur a léčebný zdroj jodobromová solanka.

8 Dolní Lipová ( na úpatí Jeseníku)
Léčba kožních nemocí, obezity a pohybového ústrojí

9 Františkovy lázně Františkovy Lázně, to je především dlouhá tradice v léčení pohybového aparátu, srdečních a cévních chorob, ženských nemocí včetně neplodnosti a v následné péči po onkologických onemocněních.

10 Kostelec u Zlína Minerální voda s vysokým obsahem síry se používá při léčení pacientů s nemocemi pohybového aparátu, kloubů, bolestech v zádech a krční páteři, revmatismu a také kožních onemocněních, jako jsou ekzémy, lupy nebo akné.

11 Lázně Hodonín Lázně Hodonín slouží k léčbě onemocnění pohybového aparátu a kardiovaskulárního systému. Je zde zajištěna léčba chronických pohybových onemocnění, předoperačních a pooperačních stavů i poúrazová rehabilitace. Lázně vlastní přírodní léčivý zdroj, a to rozsáhlé zdroje jodobromové solanky, nacházející se v nedalekém okolí. Kromě nízké mineralizace vyniká tato jodová voda vysokým obsahem jodu a svým složením patří mezi nejkvalitnější jodové vody v Evropě.

12 Jáchymov Lázeňské město Jáchymov za svou popularitu vděčí zejména nálezištím radonových minerálnich vod . Díky léčivým učinkům této vody se zde výborně daří léčbě nemoci pohybového aparátu (artrózy, revma, Bechtěrevova choroba), různých poúrazových stavů nebo také nemocím nervového systému.

13 Janské lázně (u Vrchlabí)
Nabídka našich pobytů je určena klientům s poruchami pohybového aparátu nebo onemocněním nervového systému, kteří nemohou realizovat léčebný pobyt prostřednictvím zdravotní pojišťovny

14 Jeseník Zdejší mikroklima je velmi vhodné pro léčení horních a dolních cest dýchacích, potíží krevního oběhu, nervové soustavy a vegetativního nervstva.

15 Janské koupele (na JZ od Opavy)
Janké koupele byly uhličité lázně a rekreační středisko ROH . Leží u řeky Moravice asi 7 km od Budišova . Lázně vznikly v 17. století . Jsou zde dva  minerální prameny. Brzo po pádu komunistů , zkrachovali . Možná , že se najde někdo , kdo lázně obnoví .

16 Karlova Studánka Pro svoji polohu a léčivé klima je Karlova Studánka ideálním místem pro léčbu pacientů s onemocněním dýchacích cest, pro osoby s chronickými záněty hrdla, dutin, hlasivek, nosu, průdušek, plic a u nemocných s průduškovým astmatem. Lázeňské místo je vhodné i pro léčení nemocí onkologických (po ukončení základní léčby), pro léčbu vysokého krevního tlaku a onemocnění cév. Souběžně se léčí i doprovodné pohybové nemoci - kloubní a páteřní potíže.

17 Karlovy Vary Karlovarské lázně jsou největší v České republice. Léčí se zde hlavně nemoci zažívacího a pohybového ústrojí a poruchy látkové výměny.

18 Klimkovice ( u Ostravy)
V těchto lázních se léčí pohybové ústrojí,neurologické nemoci, gynekologické a cévní onemocnění- pomocí unikátní jodobromové solanky.

19 Konstantinovy lázně (na SZ od Plzně)
Od 1. 2. 2007 jsme zahájili léčbu pacientů po srdečních a cévních operacích překladem z kardiovaskulárních oddělení a klinik, klinik kardiovaskulární chirurgie a oddělení a klinik cévní chirurgie .

20 Kundratice (pod Ještědem)
Lázeňská léčebna Lázně Kundratice, jedny z nestarších lázní v České republice využívají k léčbě pohybového ústrojí mimo ostatních procedur i tradiční přírodní léčivý zdroj sirnoželezitou slatinu.

21 Kynžvart (u Mariánských lázní)
Dominantou města je na západním svahu položená lázeňská čtvrť, která vděčí za svůj vznik třem darům přírody: blahodárnému klimatu, minerálním pramenům a ložiskům slatiny v okolí. Do roku 1950 se zde po dobu skoro 100 let léčili dospělí, nyní však jsou lázně určeny jen dětským pacientům, trpícím problémy horních cest dýchacích a kožních onemocnění.

22 Lednice Lázně Lednice - místo přírodních krás a pohádkových zámků Moderní rehabilitační zařízení bylo otevřeno v roce 2007 a poskytuje komplexní léčebné a rehabilitační služby, využívajících účinků přírodní jodobromové minerální vody, která blahodárně působí na pohybový a oběhový systém, na neurologické nemoci, ale i na gynekologické potíže a stavy po popáleninách.

23 Libverda (na sever od Liberce)
Onemocnění, která se v lázních Libverda tradičně léčí: Onemocnění srdce, cév a krevního oběhu, onemocnění pohybového aparátu.

24 Luhačovice Luhačovice jsou největší moravské lázně s dlouhou tradicí lázeňské léčby dýchacích cest, trávicího ústrojí, diabetu a pohybového aparátu. Proslulé jsou přírodními léčivými prameny, příznivými klimatickými podmínkami a příjemným prostředím, ve kterém se snoubí krásná příroda a typická architektura.

25 Slatinice (severně od Prostějova)
Odborný léčebný ústav léčí tyto pooperační stavy: po totálních náhradách kloubů, kyčle, kolena po těžkých úrazech, kde došlo k výměně kloubu pooperační stavy po operacích páteře, loktů, ramen a kloubů

26 Toušeň (u Staré Boleslavi)
Léčí se zde choroby páteře, kloubů a měkkých částí pohybového aparátu .

27 Mariánské lázně Léčí se zde následující nemoci:
nemoci ledvin a močových cest, nemoci nervové ,nemoci zažívacího ústrojí,, nemoci z poruchy látkové výměny a žláz s vnitřní sekrecí, nespecifické nemoci dýchacích cest, nemoci kožní, .

28 Mšené – lázně (u Roudnice nad Labem)
Léčení pohybového aparátu v Lázních Mšené vychází z více jak 200 leté tradice, která byla založena na aplikaci slatiny a přírodní minerální vody. Terapeutické spektrum tvoří celá škála balneologických a rehabilitačních procedur a metod.

29 Ostrožská Nová Ves Sirnaté lázně se specializují mimo jiné na léčení kožních onemocnění, především lupénky, atypických ekzémů a akné, pro které mají výjimečné předpoklady díky výskytu přírodních léčivých pramenů s obsahem síry.

30 Poděbrady Lázně Poděbrady a.s. využívají s úspěchem účinků léčebných procedur při poskytování lázeňské péče dospělým nemocným převážně s chorobami srdce a cév . Dále poskytujeme lázeňskou léčebnou péči nemocným s diabetem mellitem (cukrovkou ).

31 Teplice nad Bečvou V kardiologických lázních současnosti se provádí rehabilitace klientů s onemocněním kardiovaskulárního systému.

32 Teplice v Čechách Co léčíme :
Onemocnění pohybového ústrojí , onemocnění cévní onemocnění nervová

33 Třeboň Lázeňství v Třeboni je odedávna spjato s přírodním léčivým zdrojem, který se v tomto regionu hojně nachází – rašelinou, slatinou. Ta se využívá pro léčení poruch pohybového aparátu, revmatických chorob…

34 Velichovky (na S od Hradce Králové)
Léčba pohybového ústrojí a kožních chorob

35 Velké Losiny Termální lázně léčí nemoci nervového, dýchacího a pohybového ústrojí.

36 Vráž (u Písku) LÁZNĚ HOTEL VRÁŽ s.r.o. se specializují na rehabilitační lázeňskou léčbu klientů trpících zejména  neurologickými onemocněními a  poruchami pohybového aparátu.

37 Konec M.H. - Brno


Stáhnout ppt "Naše lázně."

Podobné prezentace


Reklamy Google