Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anotace Materiál je určen pro studijní obory k výuce předmětu německý jazyk, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek – prezentace s názornými obrázky.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anotace Materiál je určen pro studijní obory k výuce předmětu německý jazyk, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek – prezentace s názornými obrázky."— Transkript prezentace:

1

2 Anotace Materiál je určen pro studijní obory k výuce předmětu německý jazyk, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek – prezentace s názornými obrázky a schématy doplněných textem podporujícím výklad učitele. Metodický pokyn Materiál používá učitel při výkladu – pro větší názornost a atraktivnost výuky a zároveň jej mohou využívat žáci pro domácí přípravu na výuku.

3

4 Názvy světadílů, ostrovů, měst a většiny zemí, Většina kovů a chemických prvků, Zpodstatnělá slovesa, Mláďata zvířat, Zdrobněliny.

5 Zdrobněliny: -chen das Mädchen, Brötchen -lein das Fräulein, das Büchlein

6 -tum das Königtum, výjimky: der Irrtum, der Reichtum -o das Auto

7 Slova cizího původu: -ment das Management, Experiment, Argument

8 Zpodstatnělé infinitivy: -en das Schreiben, Rechnen, Schwimmen

9 Hromadná podstatná jména: Ge-... (-e) das Gepäck, Gebirge, Geschirr

10 Vyber slova středního rodu SchneeGeschäft Kirche RestaurantZentrum DozentZucker Hähnchen IngenieurMedikament ExperimentFebruar Laborant MontagDeutschland ForschenFräulein Krankheit GeflügelPrinter FreundGepäck Asien PrüfungPublikation UniversitätLautsprecherHähnchen ReiseRepublik SitzHerbstFernseher SchwesterSilber KranichMännleinBrille StudiumTulpe EuropaZeitungAntenne LaufenGepäck

11 Vyber slova středního rodu SchneeGeschäft Kirche RestaurantZentrum DozentZucker Hähnchen IngenieurMedikament ExperimentFebruar Laborant MontagDeutschland ForschenFräulein Krankheit GeflügelPrinter FreundGepäck Asien PrüfungPublikation UniversitätLautsprecherHähnchen ReiseRepublik SitzHerbstFernseher SchwesterSilber KranichMännleinBrille StudiumTulpe EuropaZeitungAntenne LaufenGepäck

12  BAUMBACH, Rudolf a VÁCLAVKOVÁ, Gertruda Mluvnice němčiny. Olomouc: FIN PUBLISHING, 1997, ISBN 80-86002-27-6.  Obrázky galerie Kliparty kvalitně [cit. 11.8.2012]. Dostupný pod licencí Microsoft Office 2010 WWW:.  Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů autora. 12 Použité zdroje


Stáhnout ppt "Anotace Materiál je určen pro studijní obory k výuce předmětu německý jazyk, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek – prezentace s názornými obrázky."

Podobné prezentace


Reklamy Google