Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

4. VYSTUPOVÁNÍ U ZAMĚSTNAVATELE Mgr. Monika Heczková

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "4. VYSTUPOVÁNÍ U ZAMĚSTNAVATELE Mgr. Monika Heczková"— Transkript prezentace:

1 4. VYSTUPOVÁNÍ U ZAMĚSTNAVATELE Mgr. Monika Heczková

2 Naše setkání Říká se, že první dojem je jen jeden.
V podstatě každy člověk má strach v neznámém prostředí, z neznámých lidí. I zaměstnavatel, který hledá zaměstnance nemá rád výběrová řízení. Pojďme si říci, že pohovory u budoucích zaměstnavatelů jsou zajímavá setkání lidí.

3 Stigma Stigma (cejchy,znaky), jsou nežádoucí odchylky v sociálních projevech člověka např. zevnějšek, jiná komunikace, odlišné chování, atd. Stigmata jsou skutečným handicapem člověka, nikoliv samotné zdravotní postižení. Člověka stigmatizují vnější atributy stigmatu – invalidní vozík, dýchací přístroj, bílá hůl.

4 Co chci a co mohu dělat? Řada lidí vidí sama sebe nepravdivě.
Mnozí si myslí, že mají určité schopnosti, které nemají. Naopak řada lidí má schopnosti, ale nevidí je.

5 Jak se na pohovor obléknout?
První dojem je jen jeden! Oblékněte se podle práce, o kterou se ucházíte Nejde o značku, ale o styl! Buďte upravení, ale nepřehánějte to s barvami. čistota je půl úspěchu rychlá kontrola

6 Jak se domluvím? VARIANTA 1: Je nutné si domluvit doprovod tlumočníka z a do znakového jazyka. VARIANTA 2 Je nutné informovat se o možnosti připojení na skype a využít on-line tlumočníka: Agentura profesního poradenství pro neslyšící APPN NA TLUMOČNICKÉ SLUŽBY MYSLÍM IHNED, POKUD ZJISTÍM, ŽE PŮJDU K POHOVORU K ZAMĚSTNAVATELI !!!

7 Cesta na pohovor Vědět kam jdeme – firma, adresa (mít napsané, nervozita způsobuje ztrátu paměti). Vezměte si s sebou telefonní číslo zaměstnavatele, abyste mohli zavolat, kdyby vznikl problém na cestě. Nezapomenout si s sebou doklady – občanský průkaz.

8 Cesta na pohovor Nezapomenout si kompenzační pomůcky.
Vezměte s sebou kopii životopisu, který jste zaměstnavateli již zaslali ( em nebo v dopise). Zapamatovat si jméno toho, s kým jste o pohovoru jednali. Dejte si větší časový náskok, aby jste nepřišli na pohovor pozdě.

9 Než vejdu do dveří Nez vejdete na pohovr, je třeba si odkočit na WC a umyjte si po cestě ruce. Zkontrolujte si, zda nejsou Vaše boty a oblečení umazané. Zkuste to napravit. Muži si zastrčí košili do kalhot. Ženy si upraví pučochy. Neměl by z Vás být cítit kouř, česnek, pivo, alkohol atd. Učešte se, pokud máte hřeben.

10 Pohovor Zkuste se uvolnit, být přirození (nejde o život!!!).
O předchozích zaměstnavatelích se vyjadřujte pozitivně, nezapomeňte, že jste se tam také něčemu naučili. Ptejte se na to co Vás zajímá k nabízené pracovní pozici. Na výši platu se neptejte. Zaměstnavatel se o tom zmíní sám.

11 Otázky zaměřené na motivaci
Proč máte zájem o vypsanou pozici? Proč jste se rozhodl(a) zareagovat na náš inzerát? Co myslíte, že nám můžete nabídnout? Co očekáváte od práce, o kterou se ucházíte? Jak si zvyšujete svoji kvalifikaci (odbornost)?

12 Otázky zaměřené na Vaše zkušenosti
Jaký druh práce Vás nejvíce uspokojuje? Jste odolný(á) vůči stresu? Nosil jste si svoji práci domů na po práci nebo na víkendy?

13 Na co nemusíte odpovídat
Jste věřící? Jak politicky smýšlíte? Kolik máte dětí? Kolik dní jste byl v minulém roce nemocný? Plánujete rodinu? (pro ženy) Máte kde bydlet?

14 Klíčové otázky 1. Co víte o naši organizaci?
2. Proč chcete pracovat na této pozici? 3. Jaká je Vaše představa o výši platu? 4. Kdy můžete u nás nastoupit?

15 Co nás sráží na kolena… Nehodnoťte sami sebe během pohovoru, vždy se člověk cítí hůře, než to je to ve skutečnosti. Sebehodnocení hodí Vaše sebevědomí dolů To že jste neuspěli, neznamená to, že jste něco udělali špatně, nebo jste špatní. Často nelze racionálně odůvodnit Váš neúspěch.

16 Co by měl zaměstnavatel vědět?
Jste schopni pracovat s kompenzačními pomůckami. Co všechno zvládnete, když máte potřebné kompenzační pomůcky. Zaměstnavatel neplatí žádné kompenzační pomůcky pro Vás. Kde lze získat finanční příspěvky na zakoupení kompenzačních pomůcek.

17 Co by měl zaměstnavatel vědět?
Úřad práce může vyplatot finanční příspěvky za to, že Vás nedoslýchavé nebo úplně neslyšící zaměstná. AT POHOVOR DOPADNE JAKKOLIV, POZITIVNÍ ROZLOUČENÍ VYPADÁ DOBŘE. PŘECI VÁS „NENAŠTVE“ KDEJAKÝ ZAMĚSTNAVATEL.


Stáhnout ppt "4. VYSTUPOVÁNÍ U ZAMĚSTNAVATELE Mgr. Monika Heczková"

Podobné prezentace


Reklamy Google