Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Víra přivádějící k úžasu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Víra přivádějící k úžasu"— Transkript prezentace:

1 Víra přivádějící k úžasu
Příběh o uzdravení setníkova otroka Lukáš 7,1-10

2 Co je víra? Židům 11:1 Víra jest podstata věcí, v něž doufáme, důkaz neviditelných skutečností. Vira je podstata - pevné ujištění, předpoklad, stvrzení vlastnictví a nároku Víra je důkaz – dosvědčuje to, co nejsme schopní vidět – jako infračervené vidění Jan 20:29 Ježíš mu řekl: "Že jsi mě viděl, věříš. Blahoslavení, kteří neviděli, a uvěřili."

3 Pro růst svojí víry poslouchej Boží slovo a slova víry od druhých!
Víra je ze slyšení Lukáš 7:3 Když setník uslyšel o Ježíšovi… Setník jednal na základě toho, co slyšel Římanům 10:17 Víra je tedy ze slyšení zvěsti a zvěst skrze slovo Kristovo Víra jako zrnko horčice Víra jako pojistka Pro růst svojí víry poslouchej Boží slovo a slova víry od druhých!

4 Skutky jako odraz naší víry
Lukáš 7:3 Když setník uslyšel o Ježíšovi, poslal k němu židovské starší a žádal ho, aby přišel a zachránil život jeho otroka…. Setník nejen slyšel, ale na základě slyšení a víry jednal Jakubův 2:17 Stejně tak i víra, není-li spojena se skutky, je sama o sobě mrtvá. “Víra je odvaha, která mění život v dobrodružství.” Bonnke Nezůstaň u naslouchání, ale čiň skutky víry!

5 Víra jako důvod Ježíšova úžasu
Pro Ježíše byla víra klíčovou věcí Ježíš nežasl nad skutky, ale vírou Tři místa úžasu, údivu: Setník Syrofenická žena – Mt 15,28 Nevíra v Nazaretu – Marek 6,6 Proč Ježíš užasl?

6 Překvap Ježíše svojí vírou
Lukáš 17:5 Apoštolové řekli Pánu: "Dej nám více víry!" Pro růst svojí víry poslouchej Boží slovo a slova víry od druhých! Nezůstaň u naslouchání, ale čiň skutky víry!


Stáhnout ppt "Víra přivádějící k úžasu"

Podobné prezentace


Reklamy Google