Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Už zase skáču přes kaluže

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Už zase skáču přes kaluže"— Transkript prezentace:

1 Už zase skáču přes kaluže
Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Duben 2013 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk – Literatura Výukový materiál obsahuje úkoly k textu. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Kadlčková. Tvorba materiálu je financována z ESF a státního rozpočtu ČR.

2 Už zase skáču přes kaluže
Očekávání… 1. O čem podle Tebe bude ukázka? 2. Jaký bude hlavní hrdina? 3. Kde se bude děj odehrávat? 4. O čem bys dnes chtěl(a) číst?

3 Po přečtení ukázky… Vyhledej ve slovníku slovo handicap. Znáš někoho s handicapem? Co znamenají tyto symboly? 4. Uměl bys pomoct člověku s handicapem? 5. Vyhledej na internetu informaci o nemoci hlavního hrdiny.

4 Úkoly k textu Najdeme v textu jméno hlavního hrdiny? Hlavní hrdina si rozdělil do různých typů své pády a způsoby chůze. Napadne Tě činnost, která by se dala také podobně charakterizovat? Co hlavní hrdina dělá, když nechce, aby se rozplakal?

5 4. Jak na hlavního hrdinu reagovali sousedé, když viděli, jak projevuje radost ze života? 5. Koho hlavní hrdina obdivoval? 6. Kdo byla podle Tebe Megy? 7. Co se hlavnímu hrdinovi líbilo na zvířatech?

6 ANO x NE 1. Podle knihy Alana Marshalla byl natočen stejnojmenný film.
2. Hlavní hrdina měl mnohem více vyvinuté dolní končetiny. 3. Do školy začal hlavní hrdina chodit pěšky a cítil se úplně vyčerpaný. 4. Hlavní hrdina byl agresivní. 5. Autor vypráví příběh, který sám prožil. 6. Hlavní hrdina nesnáší týrání zvířat.

7 Zdroje [cit ] MĚCHUROVÁ, A. – ŽÁČEK, J. – HANZOVÁ, M.: Čítanka pro 6. ročník ZŠ a pro primu osmiletého gymnázia. 1. vyd. Havlíčkův Brod: FRAGMENT, ISBN


Stáhnout ppt "Už zase skáču přes kaluže"

Podobné prezentace


Reklamy Google