Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Velké zimní prázdninové dobrodružství

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Velké zimní prázdninové dobrodružství"— Transkript prezentace:

1 Velké zimní prázdninové dobrodružství

2 Vánoční stromeček pro zvířátka
Vydali jsme se do lesa, abychom udělali radost nejen sobě, ale i zvířátkům na Černé Studnici. Nesli jsme si v batohu nejrůznější dobroty. Bylo jich celkem dost a tak jsme se při výstupu řádně zapotili.  Vánoční stromek to je ale krása pro zvířátka v zimě pamlsková spása. Srnka dá si chlebíček, vrabeček pár zrníček. Mrkev, celer, rohlíky, zmrzly nám tam kotníky. :-D

3 Nejkrásnější strom Po cestě byla spousta stromů, ale tento vypadal jako z pohádky. Strom naděje, přání a života. Plno větví krásných bílých viděli jsme v prvních chvílích, Fantazie plnou hlavu, koukám, zírám, zas v tom plavu, miluji pohádky a nejvíc ty o zimě, je v nich chladno a přesto hřejí mě.

4 Bříza - náš zachránce Bříza je má záchrana, skromná je a roste z mála,
V lese to hrozně klouzalo, všechno bylo zmrzlé, Lukášovi ujely nohy a nebýt břízky, která rostla ze skály, nebyl by to moc hezký zážitek, ale takhle?  Bříza je má záchrana, skromná je a roste z mála, myslím na ni od rána, ještě že tam stála.

5 Barevný sněhulák Bílého sněhu chtělo by to mnohem více, u stavění sněhuláka roztáhly by se nám plíce. Stavět nešlo, kreslit jo, barvivo nám pomohlo.

6 Barevný sněhulák

7 Lední medvěd Lednímu medvědovi nikdy není zima, v jeho kožichu s dutými chlupy je mu prima. Medvěd čeká na tuleně u dýchacího otvoru, chce doplnit palivo tam v břiše - ve svém motoru. Když nechytí tuleně, za rybkou si plave dravě, pod vodou dvě minuty vydrží on hravě.

8 Jak jsme lovili ryby Náš medvěd, který nezůstal o hladu

9 Hra, kterou hráli rodiče a teď ji hrajeme my
Pašeráci Naši rodiče hrávali tuto hru na táboře a teď ji hrajeme i my. Vždy se rozdělíme na pašeráky a policajty. Úkolem pašeráka je propašovat co nejvíce zboží (oblečení, jídla, kamení,…) přes území policajtů do bezpečné skrýše. Když Vás policajt chytne, musíte mu zboží odevzdat. Hru hrajeme v noci ve městě a ideální doba je mezi desátou večerní a třetí ráno  Vyhrává ten, který propašoval nejvíce zboží.

10 Pašeráci Zlato, stříbro, kamení pašujeme hbitě, když policajt nás dohoní, nadáváme skrytě.

11 Slepý střelec Jak se střílí poslepu? Chtělo by to odvetu!
Lukášovi jsme zavázali oči a Jára ho naváděl, aby papírovou koulí trefil terč. No a jak se jim to dařilo? Jára málem umřel smíchy a chudák Lukáš ne a ne se trefit. Jak se střílí poslepu? Chtělo by to odvetu! Jára ten se jenom řehtá a mě se nikdo na nic neptá.

12 Náš úlovek Byli jsme se projít s Akimou (to je pes, kterého venčíme) a ona nám našla krásnou kládu, kterou jsme pomalovali podle ročních období.

13 Roční období Jaro, léto, podzim, zima v lese je nám vždycky prima doma si pak malujem a ve škole kralujem co poznáme v lese učitelka snese :-D

14 Tak zase příště u zimního dobrodružství


Stáhnout ppt "Velké zimní prázdninové dobrodružství"

Podobné prezentace


Reklamy Google