Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

FYZIKÁLNÍ METODY OBRÁBĚNÍ

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "FYZIKÁLNÍ METODY OBRÁBĚNÍ"— Transkript prezentace:

1 FYZIKÁLNÍ METODY OBRÁBĚNÍ
Ing. Jana Kalinová Tuto šablonu lze použít jako počáteční soubor pro prezentaci výukových materiálů při práci ve skupině. Oddíly Po kliknutí na snímek pravým tlačítkem myši lze přidat oddíly. Oddíly mohou pomoci uspořádat snímky nebo usnadnit spolupráci mezi více autory. Poznámky Oddíl Poznámky použijte k zadání poznámek k doručení nebo dalších podrobností pro posluchače. Tyto poznámky lze zobrazit během prezentace. Vezměte v úvahu velikost písma (důležité pro usnadnění, viditelnost, pořízení videozáznamu a online provoz). Sladěné barvy Věnujte zvláštní pozornost obrázkům, grafům a textovým polím. Zvažte, zda účastníci budou tisknout černobíle nebo ve stupních šedé. Provedením zkušebního tisku ověřte, zda barvy fungují správně při vytištění černobíle i ve stupních šedé. Obrázky, tabulky a grafy Vsaďte na jednoduchost: pokud je to možné, použijte konzistentní a nerušivé styly a barvy. Označte popisky všechny grafy a tabulky.

2 Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Označení materiálu VY_52_INOVACE_25_01 Šablona V/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Tematická oblast Fyzikální metody obrábění Škola Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická a Vyšší odborná škola, Liberec 1, Masarykova 3, příspěvková organizace Autor Ing. Jana Kalinová Téma hodiny Fyzikální metody obrábění – přehled Předmět, ročník STT, 3. ročník Anotace Žáci se seznámí s přehledem nejpoužívanějších fyzikálních metod obrábění.

3 Proč fyzikální technologie?
Vývoj a používání těžkoobrobitelných materiálů na konstrukce zařízení (žáropevné, žáruvzdorné, kalené mat., keramické, slinuté kovy, kompozitní, atd.) Možnost opracování tvarově složitých součástí Miniaturizace (sondy v medicíně, regulační technice, apod.) Propojení CAD/CAM v automatizovaných provozech

4 Nevýhody fyzikálních metod?
Menší produktivita z hlediska úběru materiálu Vysoká energetická náročnost Vysoké vstupní náklady

5 Obrábění elektrickým výbojem
Elektroerozivní elektrickou jiskrou Elektroerozivní elektrickým obloukem

6 Chemické obrábění Elektrochemické obrábění Chemické obrábění

7 Obrábění paprskem koncentrované energie
Laser Elektronový paprsek Iontový paprsek Plazma

8 Mechanické procesy Obrábění ultrazvukem Kapalinovým paprskem
Proudem brusiva

9 Microsoft Konstrukční dokonalost
Děkuji za pozornost Ing. Jana Kalinová Důvěrné informace společnosti Microsoft

10 Použité zdroje ŘASA, Jaroslav, Přemysl POKORNÝ a Vladimír GABRIEL. Strojírenská technologie vyd. Praha: Scientia, 2001, 221 s. ISBN Shrňte obsah prezentace zopakováním důležitých bodů z lekcí. Co si mají posluchači zapamatovat po skončení vaší prezentace? Uložte prezentaci jako video, což usnadní její distribuci. (Chcete-li vytvořit video, klikněte na kartu Soubor a na položku Sdílet. V poli Typy souborů klikněte na položku Vytvořit video.)


Stáhnout ppt "FYZIKÁLNÍ METODY OBRÁBĚNÍ"

Podobné prezentace


Reklamy Google