Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Deník původů jídel Výzkum studentů GPJP.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Deník původů jídel Výzkum studentů GPJP."— Transkript prezentace:

1 Deník původů jídel Výzkum studentů GPJP

2 Autoři Na tomto projektu se podílelo mnoho lidí, největší díky však patří: Studentům třetího ročníku GPJP a GKS Tereza Teichmanová, Katarina Brányiková, Michal Zelenský, Jitka Benešová, Edward Cimini, Michal Hruška, Filip Hledík, Jaroslav Ouhrabka, Honza Malecha a další… Profesorům Tomáš Kasper, Tereza Kocová a Libor Jelen

3 Cíle výzkumu průzkum chování českých spotřebitelů
zvýšit zájem o původ potravin a nápojů, které jsou součástí našich jídelníčků

4 Hypotéza českých potravin je na našich stolech málo
většina jídel, které konzumujeme pochází ze zahraničí u velké části potravin nelze dohledat, odkud pochází (není uvedeno na obale)

5 Metodika do deníku oslovené osoby zaznamenávali veškeré jídlo a pití, které během celého dne (po dobu jednoho týdne) snědli a vypili u každého jídla i pití, které se na seznamu objeví, musí být zaznamenána informace o jeho původu (popř. informace, že to nelze dohledat)

6

7 Respondenti deníků našim cílem bylo oslovit 20 studentů a 5 pedagogů našeho gymnázia, kteří by deník po dobu jednoho týdne vyplňovali skutečně jsme oslovili více lidí kvůli přesnosti výzkumu problémy (moc dlouhé, náročné, nezájem... atd.)

8 A výsledek???

9 Tady je… 1 = Česká republika 2 = Neznámý původ 3 = Německo
4 = Španělsko 5 = Indie 6 = Holandsko 7 = Zbytek zemí s procentuálním podílem pod 1 % (Itálie, Anglie, Polsko,…)

10 Závěr Zjistili jsme, že jsme docela na omylu, neboť valná většina potravin pochází z území České republiky (pokud naši respondenti opravdu vědí odkud potraviny jsou…) Nikdo nám bohužel nemůže zaručit, že lidé co vyplňovali tyto dotazník


Stáhnout ppt "Deník původů jídel Výzkum studentů GPJP."

Podobné prezentace


Reklamy Google