Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0374 Inovace vzdělávacích metod EU.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0374 Inovace vzdělávacích metod EU."— Transkript prezentace:

1 Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0374 Inovace vzdělávacích metod EU - OP VK Číslo a název klíčové aktivity II/2 – Inovace a zkvalitnění výuky cizích jazyků na středních školách Autor Mgr. Radmila Vovková Číslo materiálu VY_22_INOVACE_ANJ_3S2N_VO_27_22 Název Zero and First Conditionals Druh učebního materiálu Prezentace PowerPoint Předmět Anglický jazyk Ročník 3. roč. SŠ, 2. roč. nástavbového studia Tématický celek Gramatika AnotaceVýkladová prezentace na 1 vyučovací hodinu seznamuje žáky s podmínkovými spojkami, s pravidly pro tvorbu nulového a prvního kondicionálu a se situacemi, ve kterých se příslušný podmiňovací způsob používá. Součástí jsou i tři cvičení, na kterých si získané teoretické znalosti procvičí. Prezentace obsahuje i klíč ke cvičením. Metodický pokyn Viz předposlední snímek prezentace Klíčová slova Zero conditional, first conditional, if, will, present simple Očekávaný výstup Žáci se naučí vyjadřovat o reálných situacích v přítomnosti, o pravděpodobných situacích v budoucnosti. Naučí se základní podmínkové spojky a osvojí si gramatická pravidla spojená s užitím těchto spojek. Datum vytvoření 15.9.2013

2 ZERO AND FIRST CONDITIONALS If = jestliže Unless = ledaže, jestliže ne, pokud ne In case (that) = pro případ, že P rovided (that) = za předpokladu, že

3 Zero Conditional It tells about things which are always true e.g. laws of nature. If/When you heat ice, it melts. It describes real situations when one event follows another. It describes actions/situations that always lead to the same result. If/When you use your mobile a lot, it costs a fortune. If/When I am thirsty, I drink orange juice. If + present simple, present simple We can replace if with when.

4 A bit of practice 1.If I ______ (be) tired, I _______ (go) to bed. 2.If we ______ (throw) a stone into a pond, it _____ (sink). 3.If we _____ (talk) to the baby, she _______ (smile). 4.If she ______ (have) a problem, she _______ (talk) to her best friend. 5.If we ________ (not have) any money, we ____ (ask) our parents. 6.If I ______ (feel) sad, I ________ (listen to) some good music. amgo throwsinks talk smiles has talks don´t have ask feel listen to

5 First Conditional It describes possible future events (consequences) which depend on other future events (conditions). It talks about real present situations. If I win a lottery, I will give some money to charity. If you aren´t here in time, I will go without you. They won´t catch me if I run quickly enough. If + present simple, will (not) + infinitive Note: There is no comma before if.

6 A bit of practice 1.I _________ (make)some sandwiches provided you ___________ (get hungry) on the trip. 2. If the corner shop ____________ (not open), I _________ (go) to the supermarket. 3. If a credit card thief _______ (get) a chance, he _________ (steal) it. 4. If you _____ (eat) meals at the hotel every day, they _________ (give) you a discount. 5. We _______ (go) out tomorrow if the weather ___ (be) nice. will make get hungry doesn´t open will go gets will steal eat will give will go is

7 Translate the following sentences 1. Jestliže se budu cítit lépe, půjdu s tebou. 2. Cesta bude lacinější, jestliže pojedeme vlakem. 3. Za předpokladu, že odjedeme teď, budeme tam do půlnoci. 4. Vezmi si pláštěnku pro případ, že bude pršet. 5. Jestliže to tvoji rodiče zjistí, budou se zlobit. 6. Kytky uschnou, jestliže je nezaliješ. 7. Děti půjdou ven, jestliže nebude pršet. 8. Jestliže výtah přestane fungovat, stiskni toto tlačítko. 9. Pokud mi nezaplatíš, neumyji ti auto. 10.Můžeš si půjčit kolo za předpokladu, že ho vrátíš do 8.

8 And now check 1.If I feel better, I will go with you. 2.The journey will be cheaper if we go by train. 3.Provided we leave just now, we will be there by midnight. 4.Take your raincoat in case there is some rain/it rains. 5.If your parents find it out, they will be angry. 6.The flowers will die if you don´t water them. 7.Children will go out if it doesn´t rain. 8.If the lift stops working, press this button. 9.Unless you pay me, I won´t wash your car. 10.You can borrow my bike provided you give it back by 8.

9 Metodické pokyny k materiálu 1) Tento digitální učební materiál je zaměřen na osvojení si učiva týkajícího se schopnosti vyjádřit se o zákonitostech přírody, o možných budoucích událostech a o reálných situacích v přítomnosti. 2) Na první stranách se žáci seznámí se spojkami, které uvozují podmínkové věty a s pravidly tvoření nulového podmiňovacího způsobu a se situacemi, kdy tento podmiňovací způsob použijí. Na dalším snímku si tento způsob procvičí. 3) Snímek 5 přináší pravidla pro tvorbu prvního kondicionálu a popis situací, kde se tento kondicionál používá. Na dalším snímku procvičí. 4) Snímek 7 obsahuje cvičení na překlad, které může být zadáno jako domácí úkol. Další hodinu následuje kontrola, klíč je uveden na snímku č. 8 5) Metodické pokyny jsou uvedeny u cvičení. 6) Cvičení lze využít v papírové podobě nebo s nimi lze pracovat skupinově na interaktivní tabuli.

10 Použité zdroje FOLEY, Mark; HALL, Diane. My Grammar Lab: Intermediate. Harlow: Pearson, 2013, ISBN 9781408299159. AUTOR NEUVEDEN. klipart [online]. [cit. 15.9.2013]. Dostupný na WWW: http://office.microsoft.com Cvičení – vlastní tvorba


Stáhnout ppt "Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0374 Inovace vzdělávacích metod EU."

Podobné prezentace


Reklamy Google