Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ročník: 1. a 2. a.3 Vzdělávací obor: Strojírenská technologie, DIC Tematický okruh: Obrábění - soustružení Téma: Upínání do univerzálního sklíčidla Jméno.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ročník: 1. a 2. a.3 Vzdělávací obor: Strojírenská technologie, DIC Tematický okruh: Obrábění - soustružení Téma: Upínání do univerzálního sklíčidla Jméno."— Transkript prezentace:

1 Ročník: 1. a 2. a.3 Vzdělávací obor: Strojírenská technologie, DIC Tematický okruh: Obrábění - soustružení Téma: Upínání do univerzálního sklíčidla Jméno autora: FÜRST Roman, HLAVÁČEK Miroslav Vytvořeno dne: 4. září 2012 Metodický popis, (anotace): Podpora hodiny strojírenské technologie a DIC, lze použít názornému vysvětlení a testování

2 Výukový materiál Číslo projektu: CZ. 1.07/1.5.00/34.0528 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu: VY 32 INOVACE STT 1004 Číslo projektu: CZ. 1.07/1.5.00/34.0528 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu: VY 32 INOVACE STT 1004

3 UPÍNÁNÍ OBROBKU V UNIVERZÁLNÍM SKLÍČIDLE - malé a krátké obrobky upínáme v univerzálním sklíčidle - to může být tříčelisťové nebo čtyřčelisťové - tříčelisťové používáme k upínání válcových obrobků - čtyřčelisťové k upínání obrobků čtyřhranných - čelisti sklíčidla se stahují nebo rozvírají současně otáčíme-li klíčem, zasunutým do jednoho z otvorů na obvodě sklíčidla - obrobek je čelistmi samočinně ustředěn – osa obrobku je souosá s osou soustružení.

4 Čtyřčelisťová upínací deska Čtyřčelisťová upínací deska Tříčelisťové sklíčidlo s vyjmutou čelistí Tříčelisťové sklíčidlo s vyjmutou čelistí

5

6 UPÍNÁNÍ DO UNIV. SKLÍČIDLA

7 OPAKOVACÍ TEST 1. JAKÁ MŮŽE BÝT NEVÝHODA UPNUTÍ OBROBKU V UNIV. SKLÍČIDLE? 2. ČÍM JE CHARAKTERISTICKÉ UNIV. SKLÍČIDLO? 3. PRO JAKÉ DRUHY OBROBKŮ JE VHODNÉ UPNUTÍ DO UNIV. SKLÍČIDLA?

8

9 Zdroje Video je autorův vlastní záznam. Video je autorův vlastní záznam. Použité foto z autorova archivu. Použité foto z autorova archivu.


Stáhnout ppt "Ročník: 1. a 2. a.3 Vzdělávací obor: Strojírenská technologie, DIC Tematický okruh: Obrábění - soustružení Téma: Upínání do univerzálního sklíčidla Jméno."

Podobné prezentace


Reklamy Google