Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_520 Ročník: 2.
Vzdělávací obor: 65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh: Základní technologické úpravy vývarů a polévek Téma: Vložky do polévek Jméno autora: Roman Rumler Vytvořeno dne: Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny – žák bude znát vhodnost a přípravu vložek do polévek
2
Syrové - žloutky žloutek vložíme do šálku s vývarem,
Vložky do polévek Syrové - žloutky žloutek vložíme do šálku s vývarem, ve kterém ihned podáváme. Tepelná úprava ve vodní lázni Vaječná sedlina mléko a vejce rozšleháme, přidáme muškátový květ přidáme chuťový doplněk, vaříme ve vodní lázni ve vymaštěné formě, vychladlý krájíme na kostičky; Chuť. doplňky: šunka, hrášek, strouhaný sýr, špenát, petrželka…..
3
Vložky do polévek Celestýnské nudle: lité palačinkové těsto z polohrubé mouky, vajec, mléka a soli pečeme palačinky krájíme nudle 4 – 5 cm dlouhé a 0,5 cm široké a vkládáme do polévky při expedici; Profiterolky: pálené těsto – kuličky pečeme v troubě a plníme masovou pěnou
4
Vložky do polévek Vaječný svítek: žloutky utřeme
Tepelná úprava pečením: Vaječný svítek: žloutky utřeme osolíme + muškátový květ + polohrubá mouka vmícháme sníh, nesekanou petrželku a pečeme Další svítky šunkový zeleninový piškotový žemlový pažitkový
5
(viz. Celestýnské nudle) krájíme na nudle asi 5 cm dlouhé
Vložky do polévek Tepelná úprava smažením: Fritátové nudle: (viz. Celestýnské nudle) krájíme na nudle asi 5 cm dlouhé a 0,3 cm široké, usmažíme v oleji do červena. Smažený hrášek: lité těsto z mléka, hrubé mouky, vajec a soli přes struhadlo do rozpáleného oleje Koule z pálené hmoty: pálené těsto z vody, tuku a hl. mouky a vajec malé kuličky smažíme
6
VY_32_INOVACE_TPP_520_pracovní_sešit
Zeleně označ vložky do polévek: vaječná sedlina; domácí nudle; vaječný svítek; strouhání; šunkový svítek; kapání; drobení; zeleninový svítek; zeleninové noky; žloutky; celestýnské nudle; krupicové noky; masová rýže; játrové noky; fritátové nudle; játrové knedlíčky; smažený hrášek; játrová rýže; pálené koule; masové knedlíčky;
7
VY_32_INOVACE_TPP_520_pracovní_sešit_řešení
Zeleně označ vložky do polévek: vaječná sedlina; domácí nudle; vaječný svítek; strouhání; šunkový svítek; kapání; drobení; zeleninový svítek; zeleninové noky; žloutky; celestýnské nudle; krupicové noky; zelenina; masová rýže; játrové noky; fritátové nudle; játrové knedlíčky; smažený hrášek; játrová rýže; pálené koule; masové knedlíčky;
8
Použité zdroje Obrázky vložek do polévek -
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.