Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Семинар «Чешские словечки» sice, ale, však, avšak, asi, přece, totiž...

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Семинар «Чешские словечки» sice, ale, však, avšak, asi, přece, totiž..."— Transkript prezentace:

1 Семинар «Чешские словечки» sice, ale, však, avšak, asi, přece, totiž...

2 Что всё это значит? - Paní učitelko, já jsem domácí úkol sice udělala, ale však necelý, vždyť jste zadala tolik... - Ale přece to je vaše povinnost! - Asi nevíte, kolik nám toho zadávají ostatní učitelé, že...? - Vy mi teď totiž budete nadávat i na ostatní?! - Ne, promiňte. Avšak je to přece nemožné, aby toho člověk tolik zvládl za den... Já to ale dělat nebudu!

3 Значение: O Sice – Хоть и … O Ty šaty byly sice hezké, ale moc drahé. O Přece – ведь, всё - таки, конечно, однако O To je přece vaše povinnost! O Vy jste přece instalatér – musíte to vědět! O Však, avšak – Но, Однако O Avšak je to nemožné! O Však jsem tam včera byl, a nic tam ještě nebylo!! O Nýbrž – O Kočka nás nemiluje jen tak, nýbrž pro jídlo.

4 Значение: O Asi – наверное … O Vy asi nevíte, kolik toho už máme. O Vám se to asi nebude líbit, ale stejně to musím říct. O Ale – но … !! Может стоять не только в начале предложения – ТОГДА является усилит. частицей O Já to ale dělat nebudu!!! O Je to ale nemožné! O Totiž – Собственно, то есть, … - м. б. усилительной частицей O Já tam totiž jít nemůžu, bude tam můj ex. O Vy mi totiž tady budete nadávat?

5 Значение: O Vždyť – ведь O Jak chcete, ale já jdu domů! Vždyť je už pozdě!!! O Jelikož – Потому что ( стоит в начале предложения ) O Jelikož nejsi plnoletý, nemůžeš si kupovat alkohol. O Neboť – Потому что … ( в начале придаточного предл - я ) O Nechoď tam, neboť je to nebezpečné. O Tedy – поэтому O Nemám ještě 18 let a tedy si sám pivo nekoupím.

6 Их, таких, ещё много… O Ať O Kéž O Nikoli O Nejspíš O Třeba O Teprve O Pouze O Přestože O Poněvadž O…O…

7 Все они – просто слова… O Сложность – в их краткости O Краткость >>> путаница O ведь, однако, даже, пусть, то есть – тоже краткие O РЕШЕНИЕ – тренировка !

8 Удачи и успехов! O Валентинова Дарья http://onlineczech.ru http://onlineczech.ru


Stáhnout ppt "Семинар «Чешские словечки» sice, ale, však, avšak, asi, přece, totiž..."

Podobné prezentace


Reklamy Google