Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

prezentace je určena pro žáky pátého ročníku materiál slouží k osvojení si učiva přítomného času průběhového klasifikace přítomného času prostého a průběhového.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "prezentace je určena pro žáky pátého ročníku materiál slouží k osvojení si učiva přítomného času průběhového klasifikace přítomného času prostého a průběhového."— Transkript prezentace:

1

2 prezentace je určena pro žáky pátého ročníku materiál slouží k osvojení si učiva přítomného času průběhového klasifikace přítomného času prostého a průběhového časování slovesa „to be“ a správný tvar významového slovesa slovosled ve větách v průběhovém čase tvoření vět v přítomném průběhovém čase Anotace:

3 Přítomný čas průběhový Present continuous tense

4 Přítomný čas 1. přítomný čas prostý 2. přítomný čas průběhový

5 vyjadřují obecné děje a stavy v přítomnosti obvyklé či pravidelné činnosti example: I brush my teeth in the morning. He goes to bed in the evening. Přítomný čas prostý Present simple tense

6 děj, který se odehrává právě tehdy, když o něm mluvíme pro jeho zdůraznění často používáme příslovce now (teď), just now ( právě teď), at the moment Přítomný čas průběhový Present continuous tense

7 example: Osoba sloveso to be významové sloveso ing Youarelistening.

8 Zopakujme si časování slovesa to be číslo jednotné 1.já jsem 2.ty jsi 3.on je ona je ono je číslo množné 1.my jsme 2.vy jste 3.oni jsou

9 Tvořte z vět věty průběhového času: He plays football after a lunch. He´s playing football now. He´s playing football now. She goes to school on Monday. She´s going to school just now. She´s going to school just now. They do their home work afternoon. They´re doing their homework just now. They´re doing their homework just now. You draw a nice picture. You´re drawing a nice picture now. You´re drawing a nice picture now.

10 cook at home she pancake thehe sea in now swim Skládej ze slov věty a piš na řádky:

11 Citace: Ilustrace www.office.microsoft.com


Stáhnout ppt "prezentace je určena pro žáky pátého ročníku materiál slouží k osvojení si učiva přítomného času průběhového klasifikace přítomného času prostého a průběhového."

Podobné prezentace


Reklamy Google