Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Present continuous x simple

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Present continuous x simple"— Transkript prezentace:

1 Present continuous x simple
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola – adresa: Základní škola T. G. Masaryka Ivančice, Na Brněnce 1, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Na Brněnce 1, Ivančice, okres Brno-venkov Šablona: III/2 č. 12 Ověření ve výuce (dne): Pořadové číslo hodiny: 11. hodina Třída: 9. B Předmět: Anglický jazyk Název: Present continuous x simple Anotace: Prezentace sloužící pro opakování učiva 8.ročníku-present continuous x simple. Učelem je opakovat a rozeznávat průběhový čas od prostého přítomného času. Autor: Mgr. Jan Vala DiS. Jazyk: Angličtina-čeština Očekávaný výstup: Žák pozná průběhový a prostý děj, umí používat tyto časy, dokáže vysvětlit použití časů přít., zvládá doplnění chybějících koncovek. Klíčová slova: Present continuous, přítomný čas průběhový, present simple, přít.č.prostý Rozvíjené klíčové kompetence: KP, KU Druh učebního materiálu: prezentace Druh interaktivity: výklad Cílová skupina: žák Stupeň a typ vzdělávání: základní vzdělávání – druhý Ročník: devátý Celková velikost: Digitální učební materiál naleznete v on-line verzi na...

2 Present continuous x simple
Průběhový čas - continuous Prostý čas - simple děj, který se odehrává právě tehdy, kdy o něm mluvíme Pro zdůraznění přítomného průběhového času  často používáme příslovce: - NOW – teď - JUST NOW – právě teď - AT THE MOMENT– v tuto chvíli děj, který se odehrává opakovaně, pravidelně Pro zdůraznění přítomného prostého času  často používáme příslovce: usually– obvykle every – každý sometimes– někdy always– vždy never– nikdy Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Byl uskutečněn z prostředků grantového projektu OPVK. Materiály jsou určeny pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá Autorskému zákonu. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Vala DiS.

3 We are having toast for breakfast now.
He has got birthday every year . It often rains in autum. It is snowing at the moment. My parents are playing volleyball just now. He always plays football on Saturday morning. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Byl uskutečněn z prostředků grantového projektu OPVK. Materiály jsou určeny pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá Autorskému zákonu. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Vala DiS.

4 Choose the right answer
is making Mother often (makes / ) this kind of salad. At present Sally (studies / ) medicine. We ( / are going) with Sam to Italy in summer. She usually (sits / ) at back. Our family (gets / ) up at eight on Sundays. You ( / are waiting) for somebody? We (wash / ) our hands before every meal. Can you hear the bell? The lesson ( / is beginnig). Joan ( / is playing) in the garden now. In the evenings you (watch / ) TV is studying go is sitting is getting wait are washing begins plays are watching Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Byl uskutečněn z prostředků grantového projektu OPVK. Materiály jsou určeny pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá Autorskému zákonu. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Vala DiS.

5 Citace: Použité obrázky jsou dostupné pod licencí Microsoft Office
(verze 2003, 2007, 2010) na Textový obsah je čerpán z publikace PROJECT 4, Oxford University Press, Tom Hutchinson, ISBN Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Byl uskutečněn z prostředků grantového projektu OPVK. Materiály jsou určeny pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá Autorskému zákonu. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Vala DiS.


Stáhnout ppt "Present continuous x simple"

Podobné prezentace


Reklamy Google