Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
CZ.1.07/1.5.00/34.0641 VY_32_INOVACE_TP_2.06 SOU Obořiště
Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT 2.Sada – předmět – Technika provozu Tématická oblast : studená kuchyně a moučníky z ŠVP E/02 Autor: Jindřich Joska Vytvořeno: září 2012 – leden 2013 DUM č.6 Výrobky studené kuchyně Rolády, aspiky Použité zdroje uvedeny na konci DUM Anotace Tento materiál slouží jako doplňující a přípravná část, při výuce TP v 2. ročníku třídy PVS. Svoji strukturou a obsahem odpovídá kladeným požadavkům na tyto žáky, dle ŠVP Očekávaný výstup pro žáka – žák porozumí postupu výroby rolád (popř. plněných a špikovaných mas) a aspiku ve studené kuchyni. Pochopí jejich použití ve veřejném stravování a rozdíl v jejich přípravě. Tyto materiály byly vytvořeny za podpory spolufinancování projektu EU.
2
Rolády Tyto výrobky připravujeme z různých druhů mas – plátů, které upravujeme pečením – po naplnění. Potom se nechávají vychladit na +7°C a při ukládání na mísu se potírají aspikem, aby neoschly. Jsou nakrájené a vkusně složené na obvodu mís, doplníme zeleninou a saláty. Většinou se používá ke zdobení ta zelenina, kterou obsahuje náplň.
5
Aspiky – použití želatiny
Zalévání do aspiku Leštění aspikem Aspikové zrcadlo (na stříbrné míse) Obkládání na míse, nebo talíři pokrájeným aspikem
8
? Jak připravíme aspik?
9
Použité zdroje: Zařízení provozoven v kostce, autor – František Cón, vydalo nakladatelství RATIO, 1.vydání Potraviny a nápoje v kostce, autor - Ing.Libor Mašek, vydalo nakladatelství RATIO, 1.vydání Technologie v kostce, autor – Libuše Vodochodská, PaedDr. Karel Štěpánek, vydalo nakladatelství RATIO, 1.vydání Foto – autor
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.