Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Smrže vysoké a nádivka 2x jinak

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Smrže vysoké a nádivka 2x jinak"— Transkript prezentace:

1 Smrže vysoké a nádivka 2x jinak
HK © Aleš Vít 2009

2 1. Nádivka se smrži - postup A)

3 1. Nádivka se smrži - postup B)

4 1.Nádivka se smrži - postup C)

5 Nádivka chutná teplá i za studena

6 2. Smrže s nádivkou – blanšírování hub

7 2. Smrže s nádivkou - nadívání

8 2. Smrže s nádivkou – k zapékání

9 2. Smrže s nádivkou - zapékané

10 Nadívaný smrž – 

11 Smrž vysoký a nádivka - 2x jinak
Suroviny: (jsou stejné pro obě úpravy) Několik větších zdravých smržů. K přípravě nádivky: rohlíky, vejce, vrchní záštipky mladých kopřiv, jemná dušená šunka, cibule, česnek tvrdý sýr, vývar, sůl, pepř, škvařené sádlo Postup: Smrže krátce blanšírujte v osolené vařící vodě, sceďte a odstavte. Nakrájené, vývarem a lžící rozpuštěného sádla pokropené rohlíky zaklepněte žloutkem. Najemno nakrájejte a přidejte ostatní suroviny a na větší sousta pokrájené houby. Osolte, okořeňte a zlehka vmíchejte tuhý sníh z bílků. Část syrové nádivky odstavte. Ad 1. Nádivku upečte dozlatova v sádlem vymazaném pekáčku a podávejte v teplé či ve studené podobě. Ad 2. Připravené smrže naplňte syrovou nádivkou, naplňte jimi pekáček, posypte je proužky šunky a sýra a zapečte.  Fotorecept: ©Aleš Vít ČMS 2010


Stáhnout ppt "Smrže vysoké a nádivka 2x jinak"

Podobné prezentace


Reklamy Google