Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor:Ing. Peter Podoba Předmět/vzdělávací oblast:Elektrotechnická zařízení Tematická oblast:Údržba elektrických zařízení Téma:PLC LOGO! Siemens - funkce.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor:Ing. Peter Podoba Předmět/vzdělávací oblast:Elektrotechnická zařízení Tematická oblast:Údržba elektrických zařízení Téma:PLC LOGO! Siemens - funkce."— Transkript prezentace:

1 Autor:Ing. Peter Podoba Předmět/vzdělávací oblast:Elektrotechnická zařízení Tematická oblast:Údržba elektrických zařízení Téma:PLC LOGO! Siemens - funkce SF3 Ročník:4. Datum vytvoření:září 2013 Název:VY_32_INOVACE_10.1.11.ELE Anotace: Popis skupiny základních sekvenčních funkcí PLC LOGO! firmy Siemens. Materiál je určen pro žáky oboru Mechanik elektrotechnik. Je určen pro praktická cvičení na výukových panelech. Vlastní schémata provázejí žáka krok za krokem úzce specializovaným tématem a usnadňují jeho porozumění. Multimediální výuka se stává názornější a podporuje zájem a aktivitu i u slabších žáků. Metodický pokyn: Prezentace je primárně určena pro výklad v hodině, ale díky své názornosti může být využita i k samostudiu a pro distanční formu vzdělávání. Vyžaduje použití multimediálních prostředků – PC, dataprojektoru, popř. interaktivní tabule.

2 SF – časy (3) Impulzní relé (pulzní výstup) LOGO! 12/24 RC TRGSignál na vstupu Trg spouští čas pro funkci skluzného relé. ParT H je čas, po jehož uplynutí bude výstup Q vypnut (přechod z 1 na 0). QQ je zapnut signálem na vstupu Trg. Když vstupní signál zůstává =1, výstup Q je zapnutý po dobu Ta. Vstupní pulz generuje signál konfigurovatelné délky na výstupu. Par Trg Q

3 SF – časy (3) LOGO! 12/24 RC Časový diagram: Trg TaTa Q T T neuplynul

4 SF – časy (3) LOGO! 12/24 RC Přechod z 0 na 1 na vstupu Trg zapne výstup a spustí čas Ta, po který výstup zůstává zapnut. Když Ta dosáhne zadané hodnoty T (Ta=T), je výstup Q resetován. Popis funkce: Při přechodu vstupu Trg z 1 na 0 před uplynutím zadaného času následuje okamžité resetování výstupu.

5 SF – časy (3) Hranou spouštěné relé LOGO! 12/24 RC TRGSignál na vstupu Trg spouští čas pro hranou spouštěné skluzné relé. ParNastavuje mezeru mezi pulzy T L a šířku pulzu T H. N určuje počet cyklů pulz/přestávka. QJe zapnut po uplynutí T L a resetován po uplynutí T H. Po uplynutí konfigurované doby zpoždění generuje vstupní pulz předvolený počet výstupních pulzů s definovaným poměrem pulz/přestávka. RResetuje aktuální čas (T a ) a výstup. Par Trg Q R

6 SF – časy (3) LOGO! 12/24 RC Časový diagram: Popis funkce: Pokud dojde na Trg k dalšímu přechodu z 0 na 1 před uplynutím nastavené doby (T L +T H ), je T a resetován a cyklus pulz/mezera začne znovu. Trg Q THTH N=2 TLTL THTH TLTL

7 Použité zdroje: SIEMENS. LOGO! 0BA6 Manuál [on line]. 2008 [cit. 2013-03-6]. Dostupné z: http://stest1.etnetera.cz/ad/current/content/data_files/automatizacni_systemy/mikrosystemy/ logo/zakladni_pristroje/manualy/manual_logo-0ba6_11-2008_cz.pdf Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Peter Podoba.


Stáhnout ppt "Autor:Ing. Peter Podoba Předmět/vzdělávací oblast:Elektrotechnická zařízení Tematická oblast:Údržba elektrických zařízení Téma:PLC LOGO! Siemens - funkce."

Podobné prezentace


Reklamy Google