Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor:Ing. Peter Podoba Předmět/vzdělávací oblast:Elektrotechnická zařízení Tematická oblast:Údržba elektrických zařízení Téma:PLC Foxtrot – kombinační.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor:Ing. Peter Podoba Předmět/vzdělávací oblast:Elektrotechnická zařízení Tematická oblast:Údržba elektrických zařízení Téma:PLC Foxtrot – kombinační."— Transkript prezentace:

1 Autor:Ing. Peter Podoba Předmět/vzdělávací oblast:Elektrotechnická zařízení Tematická oblast:Údržba elektrických zařízení Téma:PLC Foxtrot – kombinační ovládání 2 Ročník:4. Datum vytvoření:listopad 2013 Název:VY_32_INOVACE_10.1.18.ELE Anotace: Vytvoření programu pro kombinační ovládání pomocí PLC Foxtrot firmy Teco. Materiál je určen pro žáky oboru Mechanik elektrotechnik. Je určen pro praktická cvičení na výukových panelech. Fotografická dokumentace, vlastní schémata a výstřižky získané pomocí nástroje Windows 8 provázejí žáka krok za krokem úzce specializovaným tématem a usnadňují jeho porozumění. Multimediální výuka se stává názornější a podporuje zájem a aktivitu i u slabších žáků. Metodický pokyn: Prezentace je primárně určena pro výklad v hodině, ale díky své názornosti může být využita i k samostudiu a pro distanční formu vzdělávání. Vyžaduje použití multimediálních prostředků – PC, dataprojektoru, popř. interaktivní tabule.

2 kombinace 2 TECO Foxtrot LED1 na výukovém modulu se rozsvítí, jestliže bude sepnuto tlačítko A, nebo tlačítko C současně s D. Vybereme spínací kontakt a umístíme ho do červeného políčka.

3 kombinace 2 TECO Foxtrot Pojmenujeme proměnnou.

4 kombinace 2 TECO Foxtrot Určíme parametry proměnné.U PLC Foxtrot se vstupní svorky čísluji X10.n a výstupní Y2.n.

5 kombinace 2 TECO Foxtrot Podobným způsobem vložíme a pojmenujeme výstupní proměnnou.

6 kombinace 2 TECO Foxtrot Při výběru další proměnné můžeme vybrat její připojení do série (před, nebo za). Červená značka Když použijeme paralelní připojení volíme modrou značku.

7 kombinace 2 TECO Foxtrot Výsledný program: Y = A + (C*D) Y = notA *B

8 kombinace 2 TECO Foxtrot Přenesení programu do PLC:V záložce Projekt vybereme manažer projektu: Zvolíme typ připojení a v případě LAN zadáme IP adresu.

9 Použité zdroje: TECO a.s. Programování v Mosaic, Manuál [on line]. 2010 [cit. 2013-05-16]. Dostupné z: http://www.tecomat.com/wpimages/other/DOCS/cze/TXV00320_01_Mosaic_ProgStart_cz.pdf TECO a.s. PLC Tecomat Foxtrot,, Manuál [on line]. 2012 [cit. 2013-05-16]. Dostupné z: http://www.tecomat.com/wpimages/other/DOCS/cze/TXV00430_01_Foxtrot_CP_1000.pdf Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Peter Podoba.


Stáhnout ppt "Autor:Ing. Peter Podoba Předmět/vzdělávací oblast:Elektrotechnická zařízení Tematická oblast:Údržba elektrických zařízení Téma:PLC Foxtrot – kombinační."

Podobné prezentace


Reklamy Google