Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Brake dance House dance R‘n‘B Poppin Electric boogie Dance hall.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Brake dance House dance R‘n‘B Poppin Electric boogie Dance hall."— Transkript prezentace:

1

2 Brake dance House dance R‘n‘B Poppin Electric boogie Dance hall

3 Breakdance, také známý jako breaking nebo b-boying, je bezkontaktní, akrobatický druh tance street dance. Tanečník se nazývá b-boy, tanečnice b-girl. Breakdance je jednou ze čtyř základních částí kultury hip hopu (další jsou rap, DJing a graffiti). Vyvinul se mezi afro-americkou mládeží v Jižním Bronxu v New Yorku a v Los Angeles na začátku 70. let. Breakdance je populární hlavně u mládeže.

4 Dance house je další forma pouličních tanců
Dance house je další forma pouličních tanců. Původ mu nejspíše dali Hispánii, kteří tancovali salsu, Brazilci, tancující capoeiru, Afričani, b-boys, stepaři a tanečníci jazzu. Tahle masa lidí dala za vznik New Yorského stylu zvaného "House dance". Je tu pár rozdílů od Hip Hopových tanečníků. House nevyužívá tolik beatu a zaměřuje se spíše na pohyb horní části těla, který je doprovázen speciálním stylem hudby, Housem

5 Taneční styl R´n´B vizuálně vyjadřuje stejnojmenný hudební směr
Taneční styl R´n´B vizuálně vyjadřuje stejnojmenný hudební směr. Pouze ale tu podobu, která se skrývá pod dnešním vnímání R´n´B. Označuje se také jako Contemporary R´n´B. Můžeme sem zařadit tvorbu takových umělců, jako jsou Toni Braxton, Omarion, Usher nebo Beyoncé. R´n´B je jedním ze streetových tanců. Je procítěný, rychlý, s důrazem na detail. Většina choreografií se plně soustředí nejen na hudbu, ale rovněž na text. Prostřednictvím tance tak divákům sděluje příběh, odehrávající se ve skladbě. R´n´B nemá pevné krokové variace, do značné míry záleží na fantazii samotného tanečníka, jakými prvky rozšíří základní kroky.

6 Popping je funky tanec a streetový taneční styl založený na technice rychlé kontrakce a uvolnění svalů, který vypadá jako křečovitý a čistý pohyb, nazývaný pop nebo hit. Tyto pohyby je nutné provádět plynule do rytmu písničky v kombinaci s různými pohyby a pozicemi. Tanečníky označujeme jako poppers. Je všeobeně mytizováno, že tanec vznikl ve Fresno, California v 70. letech, inspirované hlavně lockingem. Jako ostatní streetové styly, popping je často předváděn v battlech, kde se tanečník snaží předvést před davem to nejlepší, co umí. Hodnotí se neomezená improvizace a pohyby, které jsou málo viděny na soutěžích a představeních. Nejdůležitějším kritériem je charakter tanečníka a jeho úkolem je bavit publikum. Popping přebírá některé prvky z tanečních stylů jako je breakdance, electric boogaloo, Robot dance, King Tut apod.

7 Electric Boogie Lze chápat jako zastrešující pojem pro více jak dvacet tanečních forem. Jsou to - air posing, animation, boogaloo, hopping, centipede, crazy legs, cobra, dime stopping filmore, floating/gliding, hitting, popping, yuppet, robot, saccin, scarecrow snaking, spiderman, sticking, strobing, strutting, ticking, tutting a waving.

8 Dancehall (či ragga) je v současnosti zřejmě nejpopulárnější styl vycházející z reggae. Vznikl, jak název naznačuje, jako tanečnější verze roots reggae koncem 70.let, podle míst kde se scházeli tanečníci a vystupovali soundsystémy. Jeho charakteristickým rysem je frázovaný zpěv, syrový rytmus a jenom částečný, skoro minimalistický hudební doprovod(v počátcích především rub-a-dub).


Stáhnout ppt "Brake dance House dance R‘n‘B Poppin Electric boogie Dance hall."

Podobné prezentace


Reklamy Google