Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Mechanické secí stroje Kvalitní uložení osiva pro kvalitní sklizeň!

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Mechanické secí stroje Kvalitní uložení osiva pro kvalitní sklizeň!"— Transkript prezentace:

1 Mechanické secí stroje Kvalitní uložení osiva pro kvalitní sklizeň!
VITASEM 252 / 302 / 402 Mechanické secí stroje Kvalitní uložení osiva pro kvalitní sklizeň!

2 VITASEM 252 / 302 / 402 Možnost samostatného využití rotačních bran nebo secího stroje – univerzálnost!

3 VITASEM 252 / 302 / 402 VITASEM 252 302 402 Pracovní záběr - m 2,5 3,0
4,0 Přepravní šířka - m Plnící výška zásobníku - cm 136 Počet botek - ks 21 25 / 21 33 / 27 Rozteč botek - cm 12,0 12,0 / 14,3 12,0 / 14,8 Max. přítlak na botky - kg 25 Objem zásobníku - l 480 600 850 Objem zásobníku (na přání) - l - 1000 1400 Pneumatiky 10.0/

4 VITASEM – dávkovací ústrojí 3 v 1
Multifunkční dávkovací systém pracuje při každém osivu precizně – dávkování od 0,7 kg do 400 kg/ha. Pohon pneumatikou. Dvě zcela samostatné dávkovací jednotky jsou zkombinovány v jedné výsevní jednotce. 2 válečky jsou uložené na společné hřídeli - není zapotřebí žádná samostatná zarážka mezi jemnými a normálními dávkovacími válečky. Integrovaná přepážka ve vypouštěcí klapce brání přetékání osiva (garance přesnosti výsevu). Centrální středové nastavení vypouštěcích klapek. Pružinou ovládané a jednotlivě nastavitelné vypouštěcí klapky se při výskytu cizích těles snadno vychýlí. Široké trychtýřovité výfuky nad každým dávkovacím válečkem zajišťují přesné podávání až do posledního zrna – to zaručuje minimální množství zbytkového osiva a malé minimální objemy náplně. Při výsevu řepky není zapotřebí plechová vložka. Velkoryse dimenzované přívodní nálevky pro přechod do semenovodu. Přídavný záhyb se stará o maximální pohyblivost semenovodu.

5 VITASEM – botky a zavlačovače
Klasické botky Klasické botky s ochranou proti poškození při jízdě zpět a výměnným systémem botek (široký výsev). Litinový hrot klasické botky odolný otěru. Jednodiskové botky Vyklenuté jednodiskové botky (průměr 320 mm) pro práci v půdách s množstvím rostlinných zbytků. Rotující stěrače se speciálním těsněním zabraňují přilepování půdy. Litinový hrot botky odolný otěru. Odpružené zavlačovače dvoudílné nebo ve tvaru V Centrálně nastavitelný sklon, hloubka nebo přítlak. Ochrana proti poškození při jízdě zpět. Bezúdržbové jištění gumovými tlumiči. Každý prst je jednotlivě uchycený. Válečky Přítlačný váleček (na přání) přebírá zpětné utužení a hloubkové vedení. Váleček s průměrem 250 mm a šířkou 40 mm. Snadné nastavení hloubky čepem. Rychlá montáž a demontáž.

6 VITASEM – ovládání Ovládací panel Compass
Víceřádkový displej s menu v českém jazyce. Vyvýšená a podsvícená tlačítka pro snadnou obslužnost. Kontrola výsevku, ukazatel pracovní rychlosti, dílčí i celkový počítač hektarů, řazení kolejových řádků s výpočtem rytmu pomocí zadání záběru postřikovače, … Nastavení výsevku Snadné nastavení pro 1/10, 1/20, 1/40 nebo 1/100 ha. Po zkoušce výsevku se nastaví nová poloha převodovky. Převodovka pohonu Plynule nastavitelná převodovka pro rovnoměrný pohon dávkovacích válečků i při nízkých otáčkách.

7 VITASEM – zásobník, volitelná výbava
Zásobník osiva Výška plnění pouze 1,36 m (1,55 m při větším zásobníku). Zásobník osiva s kolmými stěnami - všechna zrna se dostanou k dávkovacím jednotkám. Profilované víko s ochranou proti vniknutí prachu a vlhkosti. Široký otvor s úhlem otevření víka 85° nebo 103° pro bezproblémové plnění i systémem Big-Bag. Ukazatel množství osiva. Volitelná výbava Klasické nebo diskové botky s různou roztečí řádků, znamenáky se zvednutím do svislé polohy, kypřiče stop kol traktoru nebo secího stroje, elektrické nastavení výsevku, vypínání kolejových řádků, předznačení kolejových řádků, čechrač, opěrné a utužovací válečky, …

8 Kvalitní originální opotřebitelné náhradní díly za přijatelnou cenu!
VITASEM 252 / 302 / 402 Kvalitní originální opotřebitelné náhradní díly za přijatelnou cenu!

9 Ota Maršík z Kotenčic na Příbramsku
„Všechny plodiny sejeme už od roku 2002 mechanickým závěsným secím strojem VITASEM 300 s rotačními bránami LION 300 s pracovním záběrem tři metry. Rotační brány připravují také pozemek pod brambory. Secí stroj je velmi spolehlivý, bezporuchový, dokáže set přesně nastavený výsevek a vzcházení porostů je rovnoměrné. Odpovídají tomu i výsledky, u pšenice dosahujeme v průměru 7,5 tuny z ha a u řepky 3,5 tuny,“ říká hospodář Ota Maršík.

10 „Kdo se rozhodne pro PÖTTINGER, získá více než stroj …“
Děkujeme za pozornost! Sonntag, 09. April 2017


Stáhnout ppt "Mechanické secí stroje Kvalitní uložení osiva pro kvalitní sklizeň!"

Podobné prezentace


Reklamy Google